Lyderių mače dominuos gynyba ar puolimas?

Tiek Vilniaus „Žalgiris“, tiek Klaipėdos „Atlantas“ yra tarp mažiausiai lygoje praleidžiančių komandų. Per 8 čempionato rungtynes jų vartininkams kamuolį iš tinklo išimti teko vos po 5 kartus. Tuo pačiu, abi ekipos atakuoja puikiai ir 16 įvarčių pelnęs čempionas klaipėdiečius šioje statistikos kategorijoje lenkia tik 1 taikliu smūgiu. Per paskutines trejas rungtynes komandų atakuojantys futbolininkai įsibėgėjo ir savo varžovus skriaudžia gausiai, įmušdami, atitinkamai, 10 ir 8 įvarčius.

Abi ekipos taip pat tęsia puikias savo serijas. Sostinės futbolininkai laimėjo 6 mačus iš eilės, uostamiesčio atstovai be taškų aikštės nepalieka nuo 2-o lygos turo. Pergalė „Žalgiriui“ leistų atitrūkti nuo artimiausio persekiojo mažiausiai šešiais taškais. Pranašumas gali būti didesnis, jei savo rungtynių nelaimės Marijampolės „Sūduva“. Akivaizdu, kad „Atlantas“ taip pat galvoja tik apie sėkmę bei galimybę sumažinti atsilikimą iki minimumo. Lieka sulaukti lyderių dvikovos ir pamatyti, kurią stipriąją savo pusę, gynybą ar puolimą, jos pasitelks savo tikslams pasiekti.

Iškovos „Kauno Žalgiris“ pirmąją pergalę?

Iki būsimo turo vos dusyk lygiosiomis sužaidę kauniečiai jau beveik neslepia, kad pirmosios pergalės laukia kone taip pat, kaip vaikai Kalėdų senio. Komandos vyr. treneris Vitalijus Stankevičius konstatavo, kad jo auklėtiniai demonstruoja vis geresnį žaidimą, kuris surinktų taškų skaičiuje kol kas neatsispindi, tačiau jų kraitį tikimasi papildyti akistatoje su keturias nesėkmes per penkerias paskutines rungtynes patyrusį Utenos „Utenį“.

Proga, atrodytų, puiki, nes aukštaičiai šiuo metu išgyvena krizę žaidime. Tačiau šios komandos vadovai taip pat neliko stebėtojų vaidmenyje ir ją gydyti ėmėsi griežtomis priemonėmis – iš klubo buvo atleistas vyr. treneris Zvezdanas Miloševičius. Ne retas atvejis, kai toks sukrėtimas komandai bent kuriam laikui suteikia papildomą impulsą. Prie jos vairo laikinai grįžęs Olegas Boičyšinas A lygoje nėra naujokas. Jo vadovaujamas „Utenis“ praėjusio sezono pabaigoje demonstravo simpatišką futbolą. Suprantama, tikėtis, kad per kelias dienas jis spės įnešti kažkokių apčiuopiamų korektyvų, sunku, bet uteniškiams svarbiausia šiuo metu atgauti prarastą pasitikėjimą savo jėgomis.

Įmuš „Trakai“ daugiau nei vieną įvartį?

Jei prieš kurį laiką „Trakai“ sunkiai ką nuveikdavo prie varžovų vartų, tai paskutines keturias rungtynes komandos puolimas po vieną įvartį išvargsta. Šią prasto rezultatyvumo problemą nuolat išsako tiek riterių treneris, tiek patys žaidėjai. Sprendimų ieškoma – praėjusiame ture pirmą sykį ant suolo liko Tadas Labukas, savo vietą atakos smaigalyje užleidęs Dariui Kazubovičiui. Rotacija pasiteisino, pastarasis įvartį įmušė, tačiau tai vėl buvo vienintelis trakiškių tikslus smūgis rungtynėse.

Kol kas vicečempionus gelbsti tik betoninė gynyba, kurios dėka praleisti vos 4 įvarčiai. Tačiau labai tikėtina, kad jei „Trakai“ pabarstys taškus prieš apatinės turnyro dalies komandas, virš Olego Vasilenkos galvos pradės tvenktis tamsūs debesys. Kauno „Stumbras“ gali tapti pirmuoju to audrašaukliu. Sezono starte riteriams pergalę prieš kauniečius iškovoti pavyko, tačiau ją nulėmė tik stebuklingas Almos Wakili smūgis. Verta pastebėti, kad visus sezone taškus laikinosios sostinės ekipa iškovojo žaisdama savo stadione, tad svečiams lengvo pasivaikščiojimo Kaune tikrai nebus.

Pasikartos pirmojo rato „Jonavos“ ir „Sūduvos“ trileris?

Sunku užmiršti kol kas bene pačias dramatiškiausias šio sezono rungtynes Marijampolėje, kur per mačo pabaigoje jau per pridėtą laiką į priekį išsiveržusi „Sūduva“ per anksti ėmė galvoti pergalę ir paskutinėmis dvikovos sekundėmis įsigudrino praleisti įvartį į savo vartus. Šiuo metu situacija turnyro lentelėje yra pasikeitusi. Jei suvalkiečiai yra ten, kur ir tikėjosi prieš sezoną, tai „Jonavą“ nuo išsvajotos ketvirtosios vietos skiria jau 7 taškai.

Kažkokie papildomi argumentai nėra būtini. Abi komandos gali ir mėgsta atakuoti, abi vis dar neužlopė visų skylių prie savo vartų, todėl jei ne dar vieno trilerio, tai bent įvarčių fiestos Jonavoje futbolo mėgėjai tikėtis tikrai gali.

2017 m. A lygos IX turas:

Balandžio 29 d. 13.00 „Jonava“ - „Sūduva“ (Jonavos dirbtinės dangos stadionas)
Balandžio 29 d. 15.00 „Stumbras“ - „Trakai“ (NFA stadionas)
Balandžio 30 d. 17.00 „Kauno Žalgiris“ - „Utenis“ (NFA stadionas)
Balandžio 30 d. 18.30 „Žalgiris“ - „Atlantas“ (LFF stadionas)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)