Dar du įvarčius pelnė rezultatyviausias lygos futbolininkas Andrejus Paniukovas, kurio sąskaitoje – jau 9 tikslūs smūgiai.

Rungtynių pradžia šeimininkams vos netapo šaltu dušu. Sužaidus tik 10 sekundžių, svečiai privalėjo išsiveržti į priekį, bet prieš vartus iššokęs Rokas Krušnauskas nesugebėjo pataikyti į vartus, permesdamas kamuolį per jį pasitikusį vartininką.

Netrukus pasiteisino auksinė futbolo taisyklė. A.Paniukovas puikiu perdavimu baudos aikštelėje surado Liną Pilibaitį, kuris smūgiu į apatinį vartų kampą išvedė „Atlantą“ į priekį.

Jau kitos atakos metu į nokdauną patekusį „Kauno Žalgirį“ aikštės šeimininkai nuskriaudė dar sykį. Geriausias lygos snaiperis A. Paniukovas atsidūrė L. Pilibaičio smūgio kelyje, susistabdė kamuolį ir, stovėdamas nugara į vartus, įvartį įmušė efektingai – kulnu.

Artėjant pertraukai, įsižaidę žalgiriečiai sušvelnino rezultatą. Baudos aikštelės krašte R.Krušnauskas prasprūdo pro porą varžovų ir puikiu smūgiu iš aštraus kampo pelnė savo ketvirtąjį įvartį sezone.

Sužaidus valandą, A. Paniukovas dar kartą nubaudė svečius. Po Olego Dmitrijevo perdavimo jis be didesnių sunkumų pasiuntė kamuolį į vartus pro toli baudos aikštelę palikusį Nemanją Bjelaną ir atstatė buvusią persvarą.


Rezultatas

„Atlantas“ 3 – 1 „Žalgiris“

12' Linas Pilibaitis [1-0]
14' Andrejus Paniukovas [2-0]
39' Rokas Krušnauskas [2-1]
63' Andrejus Paniukovas [3-1]

Kitose trečiadienio vakaro rungtynėse „Trakų“ klubas namuose 1:0 (1:0) nugalėjo Jonavos „Jonavos“ ekipą.

Pergalingą įvartį 34-ąją min. pelnė Darius Kazubovičius.

„Trakai“ (13 tšk.) turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, o „Jonava“ (6 tšk.) – šeštąją.

Rezultatas

„Trakai“ 1 – 0 „Jonava“

34' Darius Kazubovičius
Lietuvos futbolo A lygos turnyro lentelė

Iniciatyva nuo pirmų minučių priklausė šeimininkams, kurie daugiau valdė kamuolį, tačiau varžovų išpuoliai „Jonavos“ vartų saugo iš vėžių neišmušė.

Vėliau, Oscarui praradus kamuolį, „Jonava“ bandė kontraatakuoti, tačiau gynėjo funkcijas perėmęs Ignas Plūkas išmušė kamuolį. Netrukus reidą surengė ir Tadas Eliošius, tačiau vartininkas ir vėl be didelių sunkumų su juo susidorojo.

Vos tik kamuolys atsidūrė priešingoje pusėje, pribrendo įvartis. „Trakai“ geriausią savo momentą sukūrė praėjus pusvalandžiui nuo rungtynių pradžios. D. Kazubovičius perkėlė kamuolį per Karolį Saliką ir taikliai smūgiavo į varžovų vartų plotą.

39–ą minutę D. Kazubovičius buvo arti dublio. Iš krašto perėmęs kamuolį puolėjas smūgiavo galva, tačiau svečių vartų saugas, pademonstravęs šoklumą, jį atrėmė.

Po pertraukos aikštės šeimininkai grįžo tokios pačios sudėties, vieną keitimą atliko tik „Jonavos“ ekipos treneris, kai vietoje Juliaus Aleksandravičiaus aikštėje pasirodė Vitalijus Barinovas.

Antrą mačo pusę abi komandos pradėjo įjungusios aukštesnes pavaras, įtampa augo. 53–ią minutę jau ne pirmą kartą dėmesio vertą ataką bandęs surengti Klaudijus Upstas buvo pargriautas.

Tuoj pat už pražangą prieš Td. Eliošių geltoną kortelę užsidirbo įvarčio autorius D. Kazubovičius. 61–ą minutę progą turėjo Maksimas Maksimovas. Jis bandė D. Kazubovičiaus perduotą kamuolį pasiųsti į vartus, tačiau nesėkmingai nugriuvo baudos aikštelėje.

„Jonavos“ strategas atliko dar vieną keitimą ir nuo suoliuko pakilo jau antras svečių atsarginis žaidėjas, kai vietoje Tomo Salamanavičiaus ant vejos žengė Davidas Makaradzė. Keitimu po akimirkos atsakė ir šeimininkai – vietoje kapitono Deivido Česnauskio aikštėje pasirodė Jurijus Mamajevas.

79–a minutė skaudi buvo Eduardui Ževnerovui, kai tiesiai jam į veidą atskrido Vaidoto Šilėno smūgiuotas kamuolys. „Trakai“ neturėjo galimybės atlikti keitimą, todėl gynėjui teko grįžti į žaidimą.

M. Maksimovas bandė prasiveržti į baudos aikštelę, tačiau kamuolį tuoj pat perėmė svečiai. D. Makaradzė buvo pargriautas ir uždirbo savo komandai baudos smūgį. Pats gruzinas ir bandė jį realizuoti, tačiau I. Plūkas ramiai įveikė eilinę pavojingą užduotį.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, abi komandos apsikeitė pavojingomis atakomis, bet svečiams taip ir nepavyko sukurti nieko rezultatyvaus. Likus kelioms minutėms smūgiuoti vėl bandė M. Maksimovas, tačiau kamuolį sustabdė šalia buvęs E. Ževnerovas.

Paskutinis kampinis prie svečių vartų rezultato nepakeitė. Teisėjo švilpukas skelbė rungtynių pabaigą ir „riterių“ pergalę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)