2015-aisiais vos 62-oje reitingo pozicijoje buvęs Medeljino klubas į viršūnę netikėtai šovė todėl, kad daug įskaitinių taškų surinko visuose turnyruose, kuriuose dalyvavo. Tai – ir pasaulio klubų čempionatas, ir „Libertadores“ taurė, ir „Copa Sudamericana“ varžybos, ir Kolumbijos taurė, šalies pirmenybės bei Supertaurės varžybos.

„Atletico Nacional“ laimėjo „Libertadores“ taurę, Kolumbijos taurę ir Supertaurę, o Kolumbijos čempionate liko antroje vietoje. „Copa Sudamericana“ titulą Medeljino klubas perleido tragiškai lėktuvo katastrofoje žuvusiems brazilų „Chapecoense“ komandos futbolininkams. Pasaulio futbolo klubų čempionate Japonijoje kolumbiečiai liko treti.

Susumavus visus pasiekimus „Atletico Nacional“ viso surinko 383 taškus. Antrąją vietą reitinge užėmė UEFA Čempionų lygos laimėtojas Madrido „Real“ klubas (310), trečiąją – „Barcelona“.
Būtent „Barcelona“ šiame reitinge pirmavo po 2015-ųjų metų.

Pažymėtina, kad be „Atletico Nacional“ tarp geriausių 15-os pasaulio futbolo klubų pateko tik dar viena ne Europos komanda – tai Belo Horizontės „Atletico Mineiro“ (Brazilija) ekipa, kuri su 212 taškų užima 13-ąją vietą.

„Ši žinia nuostabi, o ja patikėti nėra lengva – „Atletico Nacional“ yra pačioje planetos viršūnėje. Didžiuojamės tuo, ką pasiekėme 2016-aisiais, tai geriausi metai klubo istorijoje“, – oficialiame pranešime skelbia „Atletico Nacional“ klubas.

Aukščiausią vietą reitinge iš Lietuvos klubų užima čempionas Vilniaus „Žalgiris“, kuris turi 79 taškus ir su dar trimis komandomis dalijasi 247-250 vietas. Tiek pat taškų kiek žalgiriečiai turi
Luhansko „Zoria“ (Ukraina), Soligorsko „Šachtior“ (Baltarusija) ir „Oostende“ (Belgija) klubai.

Reitingo lyderių dešimtukas
(vieta, klubas, šalis, taškai)

1.Medeljino „Atletico Nacional“Kolumbija383
2.Madrido „Real“Ispanija310
3.„Barcelona“Ispanija280
4.„Paris Saint Germain“Prancūzija262
5.Donecko „Šachtar“Ukraina260,5
6.Miuncheno „Bayern“Vokietija254
7.Dortmundo „Borussia“Vokietija250
8.„Sevilla“Ispanija248
9.Madrido „Atletico“Ispanija239
10. Turino „Juventus“Italija234

Visą reitingą galite rasti čia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)