Po įvarčio 28-ą minutę, kuris padvigubino Barselonos komandos pranašumą, L. Messi nubraukė dviem pirštais per dešinį skruostą, tarsi piešdamas du brūkšnius.

Šie panašūs į tuos, kuriais puošdavosi senovės kariai, eidami į mūšį. Vienas iš spėjimų buvo, kad tai grasinimas ir Turino „Juventus“ komandai, su kuria „Barcelona“ kitą savaitę žais UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes.

Kaip paaiškėjo, tai susiję su argentiniečio labdaringa veikla ir kampanija „For the Brave“ (#ParaLosValientes), renkančia fondui pinigus kovai su vaikų vėžiu.

Vasarį paviešintame vaizdo klipe L. Messi pasirodo su dviem juodais brūkšniais ant skruosto. Tokį futbolininką veidrodyje vietoje savo atvaizdo pamato trys vaikai, sergantys vėžiu.

To celebrate the goal, #Messi made a gesture as if putting on war paint! See why! #paralosvalientes #FCBSevilla pic.twitter.com/g6LskIjvwy
— FC Barcelona (@FCBarcelona) April 5, 2017

Kampanijos tikslas – surinkti užtektinai pinigų, apie 30 mln. JAV dolerių, kad būtų pastatytas medicinos centras Barselonoje. Penktadienį fonde jau buvo 4 mln. JAV dolerių arba 13 proc. galutinės sumos. Tikima, kad su L. Messi ženklu švenčiant įvartį, fondas sulauks daugiau aukų.

Po trečiadienio rungtynių L. Messi pasiuntė žinutę savo gerbėjams skatindamas šią kilnią iniciatyvą.

„Kviečiu jus visus nusipiešti veidą kaip #ParaLosValientes, – rašė jis. – Nes visi galime padėti pastatyti Medicinos centrą, skirtą kovai su vaikų vėžiu. Čia viso pasaulio vaikai galėtų gauti tinkamą gydymą pagal paskutines medicinos naujoves.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)