„Suprantu žmones, kurie nori, kad laimėtume ir pargabentume trofėjų. Tačiau mes taip pat norime su nacionaline ekipa iškovoti titulą“, – kalbėjo L. Messi. – Man nerūpi kritika, kurią gavau, nes aš geriau žinau apie dalykus, kurie įvyko.“

Miglotus futbolininko žodžius prasklaido neseniai Argentinos futbolo asociacijos (AFA) prezidentu tapęs Claudio Tapia. Anot jo, keturių tarptautinių rungtynių su rinktine diskvalifikacija L. Messi FIFA organizacija iš tikrųjų nubaudė AFA.

„Priėmėme tai kaip FIFA žinutę mūsų federacijai, – teigė C. Tapia. – Leo tikrai nėra tas žaidėjas, kurį sunku būtų sukontroliuoti aikštėje. Atvirkščiai. Esame šokiruoti, nes L. Messi elgesys visada buvo pavyzdingas, jis niekada nerodė agresyvumo ženklų nei kalbantis su teisėjais, nei bendraujant su kitais žaidėjais.“

Apeliaciją dėl pernelyg griežtos bausmės rengiantis AFA prezidentas tikino, kad per Leo FIFA nusprendė pamokyti Argentinos futbolo asociaciją. Mat šioji nesusitvarko su dvejus pastaruosius metus šios šalies futbolą krečiančiais skandalais ir aferomis.

Jei AFA apeliacija bus atmesta, L. Messi praleis atrankos rungtynes su Urugvajumi, Peru ir Venesuela. Penkiskart geriausiam planetos futbolininkui bus galimybė pasirodyti aikštėje tik paskutinėse atrankos rungtynėse su Ekvadoru spalį.

MArcelo Van Gasse ir Lionelis Messi

Per atrankos ciklą Argentina iškovojo 15 taškų iš 18 galimų su L. Messi aikštėje ir tik 7 taškus iš 24 galimų be jo. Kol kas Pietų Amerikos atrankos grupėje Argentina užima penktą vietą.

Jei viskas taip ir liktų po likusių atrankos rungtynių, argentiniečiams reikėtų žaisti kvalifikacines rungtynes su Naująja Zelandija. Į 2018 metų pasaulio čempionatą tiesiogiai patenka pirmos keturios komandos.

Vienintelį titulą su Argentinos rinktine L. Messi laimėjo 2008 metų olimpiadoje Pekine. Aukso medaliu su tokiais komandos draugais kaip Angelu di Maria, Sergio Aguero, Javieru Mascherano ir kitais pasidabinęs Leo tvirtino, kad tai brangiausias jo laimėjimas.

„Tai pergalė, kurią vertinu labiausiai, nes toks turnyras būna kartą per gyvenimą“, – teigė jis.

Kol verda aistros nacionalinėje ekipoje, L. Messi viliasi kitą mėnesį susitvarkyti ir klubinio futbolo reikalus. Gegužės mėnesį argentinietis turėtų pratęsti sutartį su „Barcelona“ iki 2022 metų. Dabartinė baigia galioti po kito sezono – 2018 metais. 29 metų L. Messi, savaime aišku, pateko į įvairiausių gandų sūkurį.

L. Messi visą savo karjerą praleido Barselonoje. „Blaugranos“ marškinėlius jis apsivilko 2004 metais, laimėjo su komanda 29 svarbiausius titulus ir penkiskart paskelbtas geriausiu planetos futbolininku. 2022 metais jis bus 35 metų amžiaus.

Šį sezoną L. Messi pelnė 41 įvartį per 40 rungtynių, tačiau „La Liga“ lentelėje dviem taškais atsilieka nuo lyderio Madrido „Real“.

„Barcelona“ dar žais „Copa del Rey“ finale su Vitorijos-Gasteiso „Alaves“, o UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje katalonų laukia akistata su Turino „Juventus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)