Balandžio 6-11 dienomis vyksiančiose varžybose Lietuvos komanda varžysis su Izraelio, Moldovos ir Andoros ekipomis.

„Gerai pasirengėme, federacija sudarė sąlygas išvykti į Maltą, kur žaidėme su vietos komanda ir buvome turnyre Kipre. Sužaidėme penkerias draugiškas rungtynes ir mūsų sportinė forma kilo. Manau, kad šiam turnyrui būsime optimaliausiai pasirengę“, – apie komandos pasiruošimą turnyrui kalbėjo R. Viktoravičius.

Pasak jo, komanda beveik stipriausios sudėties. Tiesa, tarp netekčių yra patyrusi saugė Viktorija Budrytė, kuri rungtyniauja Švedijoje.

„Tikimės sėkmingai sužaisti. Dabar turime labai talentingą ir daug žaidusį jaunimą, sudėtį papildo dar keletas vyresnių žaidėjų, tad kažkada turime nudžiuginti futbolo visuomenę. Nuo praeitų atrankos varžybų komanda atjaunėjo. Renkantis startinį vienuoliktuką arba darant keitimą, nereikia galvoti, jog nėra iš ko rinktis. Jaučiame kokybės pagerėjimą“, – teigė treneris.

Jau šį ketvirtadienį mūsų rinktinė išbandys jėgas su Izraeliu, o po dviejų dienų rungtyniaus su Moldova ir kitą antradienį Kaune kausis su Andora.

Kalbėdamas apie varžoves, strategas išskyrė Izraelio rinktinę, bet teigė, jog reikės būti budriems ir su kitoms komandomis.

„Manau, kad potencialiai stipriausia turnyro komanda yra Izraelio. Ji visada dalyvauja Europos ir pasaulio atrankos varžybose ir nemažai žaidžia draugiškos rungtynių. Jos yra patyrusios ir turėtų būti favoritės. Su Moldova žaidėme prieš dvejus metus, tiesa, atsiminimai nėra malonūs. Žaidėme apylygiai, bet pralaimėjome 0:2. Moldova yra įveikiama komanda. Niekas mūsų negąsdina. Mes turime sužaisti atidžiai ir pagal savo galimybes bei galime laimėti. Andora pirmą kartą dalyvauja atrankos varžybose, tačiau nereikia jų nuvertinti“, – tikino R. Viktoravičius.

Lietuvos rinktinės vartininkė ir Italijoje žaidžianti vartininkė Greta Kaselytė pritarė treneriui, jog komanda yra jaunesnė ir patobulėjusi.

„Mūsų rinktinė per dvejus metus atjaunėjo. Merginos žaidžia geriau, tad ir komanda yra geresnė. Šių metų rinktinė yra viena stipriausių, kurią buvo įmanoma surinkti. Dabar rinktinėje yra atėjusios naujos kartos techniškesnės merginos, geriau mato aikštę ir geriau mąsto, kitaip mato žaidimą. Visada stengiame kontroliuoti kamuolį, tačiau žaidimo planas priklausys ir nuo priešininkių“, – teigė buvusi Šiaulių „Gintros-Universiteto“ žaidėja.

Tuo tarpu geriausia praeitų metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė prieš atrankos varžybas yra nusiteikusi ryžtingai ir teigė, jog žaidėjos neapsiriboja minimaliais tikslais ir nori laimėti turnyrą.

„Visada keliame pačius aukščiausius tikslus ir laimėti visas rungtynes, kad žengtume į kitą etapą. Asmeniškai norėčiau, net, jei ir sunku tikėtis, jog bus pilnos tribūnos. Kad ir kaip ten būtų, savos sienos ir savo palaikymas visada prideda stimulo dar labiau stengtis ir pasiekti geresnius rezultatus.“

„Manau, kad pagrindinė mūsų komandos stiprybė yra gynybos grandis ir stipri vartininkė, tad gynybos linija mums padės nepraleisti įvarčio ir vėliau leis mums išeiti į ataką. Kaip ir kiekvienose rungtynėse, mes toliau bandysime akcentuoti žaidimą kraštais, iš kur bus galima atlikti skersus perdavimus į baudos aikštelę ir bandyti įmušti įvarčius“, – pridėjo krašto saugė.

Lietuvos rinktinės kandidačių sąrašas:

Vartininkės: Greta Kaselytė („Napoli“, Italija), Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija) ir Klaudija Savickaitė („Kauno Žalgiris“).

Gynėjos: Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Paulina Narbutaitė (Gargždų „Banga“), Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Ugnė Šmitaitė („Kauno Žalgiris“), Milda Liužinaitė („Kauno Žalgiris“) ir Lolita Žižytė (Jonavos KKSC „EOS-Aušra“).

Saugės: Paulina Potapova (Šiaulių sporto gimnazija), Liucija Vaitukaitytė („Kauno Žalgiris“), Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Rita Mažukelytė („SC Schwyz“, Šveicarija), Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“), Anika Kyžaitė (Šiaulių sporto gimnazija) ir Laura Ruzgutė („Leamington Lions Ladies“, Anglija).

Puolėjos: Kamilė Vaičiulaitytė („Kauno Žalgiris“), Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“) ir Oksana Imanalijeva („King's Lynn Town Ladies“, Anglija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)