„Barcelona“ nieko nelaukė ir tuoj pat pradėjo varžovų vartų šturmą. 3-ią min. urugvajietis Luisas Suarezas sąmyšyje prie vartų galva nukreipė kamuolį į vartus (1:0). Po greito pirmo įvarčio aikštės šeimininkai nemažino apsukų.

15-ą ir 27-ą min. du pavojingus baudos smūgius atliko Lionelis Messi. Antru atveju kamuolys lietė „gyvatvorėje“ buvusių žaidėjų rankas, bet teisėjas leido tęsti žaidimą.

34-ą min. Neymaras griuvo priešininkų baudos aikštelėje, bet arbitras ir vėl pražangos neįžvelgė.

40-ą min. po derinio Andresas Iniesta sumaniai kulnu pasiuntė kamuolį link vartų, o prancūzų gynėjas Layvinas Kurzawa jį nukreipė į tinklą (2:0).

Antras kėlinys vėl prasidėjo „Barcelona“ atakomis. 48-ą min. Neymaras griuvo paryžiečių baudos aikštelėje ir teisėjas Denizas Aytekinas, tik pasitaręs su kolega, stovinčiu ant galinės linijos, skyrė 11 metrų baudinį. Jį 50-ą min. užtikrintai realizavo L. Messi (3:0).

Netrukus (52-ą min.) Edinsonas Cavani sukirto kamuolį į virpstą, o kitoje aikštės pusėje (55-ą min.) Neymaras dar kartą griuvo baudos aikštelėje.

62-ą min. E. Cavani pribloškė ir nutildė visą „Camp Nou“. Jo puikus įvartis, nestabdant kamuolio, beveik palaidojo „Barca“ viltis (1:3). Nuo dabar Katalonijos sostinės atstovus tenkino tik pergalė 6:1 ar didesne persvara. Lyg to būtų maža, 64-ą min. E. Cavani iššoko vienas prieš vartininką, bet jo nepergudravo.

Bet čia prasidėjo katalonų stebuklinė pasaka. Nors 67-ą min. L. Suarezas gavo geltoną kortelę už suvaidintą pražangą paryžiečių baudos aikštelėje, iniciatyva vėl priklausė „Barcelona“ futbolininkams.

Ir jie tai išnaudojo su kaupu. 88-ą min. Neymaras puikiu baudos smūgiu pasiekė ketvirtą įvartį (4:1), o 90+1 min. brazilas realizavo 11 metrų baudinį (5:1). Teisėjas antrą kėlinį kompensavo net 5 min. Tuo puikiai pasinaudojo Sergi Roberto, kuris paskutinėje atakoje 90+5 min. po baudos smūgio iššoko vienas prieš vartininką ir pelnė pergalingą įvartį – 6:1. Prasidėjo „Barcelona“ pergalės šėlsmas!

Rezultatas:

„Barcelona“*** 6 – 1 „Paris Saint Germain“ (pirmas mačas – 0:4, bendras – 6:5).

3' Luis Suarez [1 - 0]
40' Layvin Kurzawa [2 - 0] („Paris SG“, į savo vartus)
50' Lionel Messi [3 - 0] (iš 11 metrų baudinio)
62' Edinson Cavani [3 - 1]
88' Neymar [4 - 1]
90+1' Neymar [5 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
90+5' Sergi Roberto [6 - 1]

*** – pateko į kitą etapą

Savo aikštėje katalonai laimėjo 15 pastarųjų Čempionų lygos rungtynių, per kurias įmušė 50 įvarčių, o praleido tik 7. Po nesėkmės Paryžiuje „Barca“ iškovojo keturias pergales iš eilės Ispanijos čempionate, o per paskutinius tris mačus namuose pelnė 17 įvarčių.

Dortmunde – P.-E. Aubameyango šou pribloškė svečius iš Portugalijos

Kitose trečiadienio aštuntfinalio atsakomose rungtynėse Dortmundo klubas „Borussia“ savo aikštėje susitiko su Lisabonos ekipa „Benfica“, sutriuškino svečius 4:0 (1:0) ir iškopė į ketvirtfinalį. Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

Dortmundiečiams ilgai išsibėgėti nereikėjo ir 4-ą min. Gabono futbolo auklėtinis P.-E. Aubameyangas pelnė pirmą įvartį (1:0). Vėliau žaidimas išsilygino: vokiečiai puolė, o portugalai patikimai gynėsi.

„Benfica“ palūžo antro kėlinio pradžioje, kai 59-ą ir 61-ą min. du įvarčius iš eilės įmušė 18-metis amerikietis Christianas Pulisičius ir jau minėtas P.-E. Aubameyangas (3:0). 85-ą min. „kraujo skonį“ pajutęs P.-E. Aubameyangas trečiu savo įvarčiu galutinai nokautavo priešininkus (4:0).

Pirmą dvikovą Vokietijos atstovai pralaimėjo minimalia persvara 0:1.

Rezultatas:

„Borussia“*** 4 – 0 „Benfica“ (pirmas mačas – 0:1, bendras – 4:1).

4' Pierre-Emerick Aubameyang [1 - 0]
59' Christian Pulisič [2 - 0]
61' Pierre-Emerick Aubameyang [3 - 0]
85' Pierre-Emerick Aubameyang [4 - 0]

*** – pateko į kitą etapą

Per pastarąsias ketverias rungtynes Vokietijos „Bundeslygoje“ ir Čempionų lygoje „Borussia“ įmušė net 16 įvarčių.

„Benfica“ iki šiol Europos turnyruose pralaimėjo visas 10 išvykų rungtynes Vokietijos atstovams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (420)