Žalgirietis praleido keturias treniruotes, kadangi keliavo į Amsterdamą ir buvo kartu su gimdyti turėjusia žmona. Pirmose jubiliejinio 70-o „Žalgirio“ sezono A lygos rungtynėse Donovanas Slijngardas po keitimo rungtyniavo kiek daugiau nei pusvalandį ir prisidėjo prie pergalės išvykoje prieš Klaipėdos „Atlantą“ (2:1).

Po mačo sostinės klubo vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas pasidžiaugė džiaugsmingu įvykiu D. Slijngardo šeimoje, palinkėdamas, kad Joaquinas ateityje apsivilktų „Žalgirio“ marškinėlius. Gynėjas iš Nyderlandų savo atžalai jau numatė poziciją, kuri tikrai skirsis nuo jo.

„Gimė berniukas, kuris svėrė 3410 gramų ir yra 51 cm ūgio. Dabar turiu šešerių metų dukrą ir du sūnus. Viduriniajam dabar pusantrų metų. Naujagimio vardas – Joaquinas. Žiūrėjome internete vaikų vardus ir mums jis patiko. Be to, kitų dviejų vaikų vardai taip pat prasideda raide „j“. Jei sūnus taptų futbolininku, norėčiau, kad būtų puolėju.“

Vis dėlto gausaus atžalyno žalgirietis šiuo metu pamatyti negali, kadangi žmona prižiūri vaikus gimtinėje, o šešerių metų dukrai jau tenka vaikščioti į mokyklą. Visa šeima kartu Vilniuje būna per atostogas ir veltui laiko nešvaisto. Taip pat D. Slijngardo mintyse yra viena vieta, į kurią, progai pasitaikius, bus galima nuvykti su žmona bei vaikais.

„Šiuo metu mano šeima yra gimtinėje, o praėjusiais metais daug keliavo pirmyn ir atgal. Mokyklos atžvilgiu vaikams sunku būtų čia apsistoti, tad jie atvyksta per atostogas. Kai šeima atkeliauja čia, mes dažniausiai ilsimės ir džiaugiamės vienas kitu. Kartais einame apsipirkti į didžiuosius prekybos centrus, o vaikai turi progą pažaisti. Keli žmonės man sakė, kad turėčiau aplankyti Trakus, tad, manau, kitą sykį galbūt ten nuvyksiu“, – pasakojo trečią sezoną „Žalgirio“ klube pradėjęs futbolininkas.

D. Slijngardas su savo vaikų motina susipažino gimtinėje ir juos susiejo futbolas.

„Susipažinau su savo būsima žmona, kai žaidžiau Nyderlanduose. Vieno mano buvusio komandos draugo mergina su ja artimai bičiuliavosi ir per juos tokiu būdu mes ir susipažinome. Anksčiau ji dirbo, bet šiuo metu yra motinystės atostogose ir prižiūri vaikus.“

Artimiausias rungtynes D. Slijngardas ir „Žalgiris“ žais artėjantį sekmadienį (kovo 12-ą dieną). Pirmas sostinės klubo varžovas namų rungtynėse bus Utenos „Utenis“. Dvikovos pradžia „Sportimos“ manieže – 19.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją