„Bayern“ ir „Arsenal“ pirmose rungtynėse net 5:1 triumfavo bavarai, todėl „kanonieriams“ reikėjo tikro stebuklo, bet jis neįvyko, o veikiausiai atsitiko net priešingai.

Prieš rungtynės Londono klubo aistruoliai, tarsi, jausdami galimą tragišką baigtį, reikalavo trenerio Arseno Wengero pasitraukimo.

VIDEO: "Arsene Wenger we want you to go" fans chant outside Emirates pic.twitter.com/Crq5dSeL4B
— Rob Harris (@RobHarris) March 7, 2017

„Arsenal“ futbolininkai iš karto perėmė iniciatyvą ir pradėjo svečių vartų apgultį. 13-ą min. po Olivier Giroud smūgio galva kamuolys „lyžtelėjo“ virpstą. 20-ą min. aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį. Itin aktyviai žaidęs ir prieš tai jau kelias progas turėjęs Theo Walcottas, įsiveržė į bavarų baudos aikštelę dešiniu sparnu, ir iš atraus kampo stipriai smūgiavo į vartus. Kamuolys praskriejo prie artimo virpsto stovėjusiam vartininkui Manueliui Neueriui virš galvos ir tarp rankų – 1:0.

34-ą min. Th. Walcottas vėl atsidūrė analogiškoje situacijoje, bet šįkart nepataikė į vartus. 38-ą min. geriausią progą pirmame kėlinyje sukūrė „Bayern“, tačiau Robertas Lewandowskis, atsidūręs vienas prieš vartininką, gerai nepataikė į kamuolį. Kėlinio pabaigoje svečiai iš Miuncheno kiek atkuto, bet po 45-ių min. žaidimo „Arsenal“ pelnytai pirmavo (1:0).

Antras kėlinys vėl prasidėjo „Arsenal“ atakomis. 48-ą min. O. Giroud galva labai pavojingai smūgiavo, bet kamuolys lėkė virš vartų. 49-ą min. R. Lewandowskis įmušė įvartį, bet puolėjas buvo atsidūręs nuošalėje.

53-ią min. įvyko rungtynių lūžis. Laurient'as Koscielny savo baudos aikštelėje pargriovė R. Lewandowskį ir į „Arsenal“ vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, o prancūzų gynėjui už paskutinės vilties pražangą dar buvo parodyta raudona kortelė. Lenkas 55-ą min. smūgiavo tiksliai ir rezultatą išlygino (1:1).

Bavarai įgijo kiekybinį pranašumą ir visiškai perėmė iniciatyvą. Įvarčius galėjo įmušti Javi Martinezas (63-ią) ir R. Lewandowskis (64-ą min.). 68-ą min. „Bayern“ pasinaudojo varžovų vartininko ir gynėjų klaidomis, o olandas Arjenas Robbenas pasiekė antrą įvartį (1:2).

Netrukus miuncheniečiai jau ėmė triuškinti priešininkus, kai tris įvarčius vieną po kito pelnė brazilas Douglas Costa (78-ą) ir čilietis Arturo Vidalis (80-ą ir 85-ą min.). „Bayern“ nušlavė „kanonierius“ Londone 5:1, o bendru rezultatu – net 10:2, kas Čempionų lygos atkrintamose varžybose pasitaiko itin retai.

Rezultatas:

„Arsenal“ 1 – 5 „Bayern“*** (pirmas mačas – 1:5, bendras – 2:10).

20' Theo Walcott [1 - 0]
55' Robert Lewandowski [1 - 1] (iš 11 metrų baudinio)
68' Arjen Robben [1 - 2]
78' Douglas Costa [1 - 3]
80' Arturo Vidal [1 - 4]
85' Arturo Vidal [1 - 5]

53' Laurent Koscielny („Arsenal“) – raudona kortelė

*** – pateko į ketvirtfinalį

„Arsenal“ praėjusiame Anglijos „Premier“ lygos ture taip pat akivaizdžiai 1:3 nusileido „Liverpool“ ekipai ir, atrodo, kad šiuo metu tikrai nėra geros sportinės formos.

„Bayern“ Vokietijos pirmenybėse praėjusį savaitgalį 3:0 svečiuose sutriuškino Kelno klubą ir tvirtai pirmauja.

„Real“ įrodė savo pranašumą Neapolyje

Neapolio ir Madrido klubų pirmą mūšį Ispanijoje 3:1 laimėjo „Real“. Italijos komandą galėjo tenkinti pergalė 2:0, bet jos nebuvo, nors vienu momentu atrodė, kad trūksta labai nedaug.

„Napoli“ taip pat nuo rungtynių pradžios iš karto metėsi į priekį. Aikštės šeimininkų aktyvus žaidimas pasiteisino 24-ą min., kai jie surengė greitą ataką ir po slovako Mareko Hamšiko puikaus perdavimo įvartį pelnė belgas Driesas Martensas (1:0). Jau po penkių minučių (29-ą min.) „Real“ galėjo išlyginti santykį, bet Cristiano Ronaldo, suklaidinęs gynėjus ir vartininką, kamuolį sukirto į virpstą. 38-ą min. po to paties D. Martenso smūgio kamuolys pataikė į virpstą. Rezultatas 2:0 gal būtų galėjęs pakreipti įvykius kita linkme.

Antrame kėlinyje svečiai iš Madrido pasinaudojo savo meistriškumu. 52-ą ir 57-ą min. krito du įvarčiai-dvyniai, kai po vokiečio Toni Krooso keltų kampinių kamuolį du kartus galva į vartus nukreipė komandos kapitonas Sergio Ramosas (1:2). Antru atveju kamuolys pakeliui į tinklą dar lietė D. Mertensą, todėl pastarajam belgui buvo įskaitytas įvartis į savo vartus.

Madridiečių pranašumą dvikovos pabaigoje įtvirtino Alvaro Morata (90+1 min.) , „Real“ šventė įtikinamą pergalę rezultatu 3:1 ir iškopė į ketvirtfinalį.

Rezultatas:

„Napoli“ 1 – 3 „Real“*** (pirmas mačas – 1:3, bendras – 2:6).

24' Dries Mertens [1 - 0]
52' Sergio Ramos [1 - 1]
57' Dries Mertens [1 - 2] („Napoli“, į savo vartus)
90+1' Alvaro Morata [1 - 3]

*** – pateko į ketvirtfinalį

„Napoli“ ekipa praėjusį savaitgalį Italijos pirmenybėse išvykoje 2:1 nukovė pagrindinį konkurentą dėl antros vietos „Roma“ klubą.

Savaitgalį Ispanijos čempionato mače su „Eibar“ nežaidė nesmarkiai susižeidęs „Real“ žvaigždė Cristiano Ronaldo, tačiau antradienį jis žengė į aikštę ir buvo naudingas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)