Svečiai į didžiąją dalį klausimų atsakė jau pirmame kėlinyje. 20 min. techniškai kamuolį varžovų baudos aikštelėje suvaldęs brazilas Elivelto išprovokavo Marko Benetos pražangą ir uždirbo 11 m baudinį. Jį šaltakraujiškai realizavo „Žalgirio“ standartinių padėčių specialistas Mantas Kuklys. Beje, pastarasis antrame kėlinyje patyrė traumą, dėl kurios nebaigė rungtynių.

27 min. jau pats Elivelto nukreipė kamuolį į „Atlanto“ vartų tinklą, sulaukęs tikslaus Vytauto Lukšos perdavimo.

Po pertraukos aikštėje pasirodė potencialus klaipėdiečių lyderis: puolėjas iš Rusijos Andrejus Paniukovas. 62 min. jis atidarė savo įvarčių sąskaitą šiais metais, sušvelnindamas santykį.

Sirgaliai šiltai sutiko ir į komandą grįžusį „Atlanto“ saugą Dovydą Norvilą, pasveikusį po pernai jį į prieškominę būseną pasiuntusios sunkios ligos.

Tuo metu žalgiriečius žiemą papildęs buvęs Malio rinktinės saugas Mahamane'as Traore liko ant atsarginių suolo.

Šiose rungtynėse du marškinėlių spalvas tarpsezoniu pakeitę futbolininkai pirmą kartą stojo prieš buvusius komandos draugus: Linas Pilibaitis buvo vienas pavojingiausių „Atlanto“ gretose, o „Žalgirio“ gynybos grandžiai padėjęs Rolandas Baravykas buvo nubaustas geltona kortele.

Tuo metu Marijampolėje A lyga startavo įvarčių šou.

Vietos „Sūduva“ susikovė su smarkiai atsinaujinusia „Jonava“, kuri iškart parodė savo ambicijas: 7 min. svečius į priekį išvedė Marius Ganusauskas.

Suvalkiečiai atsakė dviem Vaido Slavicko įvarčiais, o 70 min. puikiu tolimu šūviu Davitas Makaradzė grąžino pusiausvyrą.

Bet tai dar nebuvo pabaiga: prasidėjus teisėjo pridėtam laikui „Sūduvos“ legionierius iš Kroatijos Andro Švrljuga vėl persvėrė rezultatą. Tik džiaugėsi vietos sirgaliai trumpai: paskutinį tašką padėjo jonavietis Laurynas Stonkus.

Rezultatai

„Atlantas“ 1 – 2 „Žalgiris“
21' [0 – 1] Mantas Kuklys (11 m)
27' [0 – 2] Elivelto
62' [1 – 2] Andrejus Paniukovas

„Sūduva“ 3 – 3 „Jonava“
7' [0 - 1] Marius Ganusauskas
18' [1 - 1] Vaidas Slavickas
60' [2 - 1] Vaidas Slavickas
70' [2 - 2] Davitas Makaradzė
90+1' [3 - 2] Andro Švrljuga
90+3' [3 - 3] Laurynas Stonkus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)