Pirmasis sezono kėlinys į „Sportimos“ areną susirinkusių žiūrovų momentų gausa nelepino. Iniciatyva priklausė „Trakams“, kurie kontroliavo kamuolį ir aktyviai spaudė retai į link varžovų vartų priartėdavusius Kauno ekipos futbolininkus.

Pirmieji aštrų momentą sužaidus 20 minučių sukūrė aikštės šeimininkai, surengę žaibišką išpuolį po varžovų standartinės situacijos. Modestas Vorobjovas puikiu perdavimu surado Valdemarą Borovskį, kurio į baudos aikštelę pasiųstą kamuolį vos į savo vartus nenukreipė gynėjas Andre Almeida.

Greita ataka atsakiusiam „Stumbrui“ pritrūko tikslumo, kai Danielis Romanosvkis pabandė prieš vartus išvesti Benjaminą Boatengą, tačiau puolėją aplenkė vartininkas Ignas Plūkas.

Svečių vartų sargas iš Brazilijos Rodrigo pirmą sykį buvo priverstas įsijungti į žaidimą po Tado Labuko smūgio. Puolėjas susistabdė kamuolį krūtine ir mušė iš aštraus kampo.

Sužaidus pusvalandį, už galvos griebėsi Jurijus Mamajevas. „Trakų“ atakų generolas puikiai suklaidino Marcosą Juniorą baudos aikštelės prieigose, tačiau kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

Prieš pertrauką riterius išgelbėjo A.Wakili. Gynėjas paskutiniu momentu spėjo išmušti kamuolį iš po D.Romanovskio kojų greitos kauniečių atakos metu.

Antrąjį kėlinį „Stumbras“ pradėjo aktyviau, pavojingai baudos smūgiu šovė Vilius Armanavičius, tačiau jau po 10 minučių į priekį išsiveržė „Trakai“. T.Labukas nepagailėjo perdavimo į baudos aikštelę įsiveržusiam A.Wakili, kuris fantastiniu smūgiu į tolimą kampą atidarė sezono įvarčių sąskaitą.

„Stumbro“ treneriai pabandė pagyvinti komandos žaidimą, įleisdami naujas pajėgas nuo suolo. Į aikštę išleistas Levanas Mačerašvilis nepasinaudojo idealia proga išlyginti rezultatą. Be priežiūros paliktas legionierius iš Gruzijos sulaukė puikaus D.Romanovskio perdavimo, tačiau akistatoje su I.Plūku nepataikė į vartus, likus žaisti mažiau nei 10 minučių.

Paskutinę mačo minutę pavojingai į vartus mušė po keitimo aikštėje pasirodęs Donatas Konikas. „Trakų“ vartininkas kamuolį atmušė prieš save, o jam į pagalbą suskubę komandos gynėjai užgesino kilusį gaisrą.

Rungtynės

„Trakai“ 1 – 0 Kauno „Stumbras“
56' [1 – 0] Alma Wakili

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)