Pagrindinis šių rungtynių laikas - du kėliniai po 40 minučių - baigėsi lygiosiomis 3:3, o pratęsimas nebuvo žaidžiamas.

"Legionieriai" laimėjo pirmąjį kėlinį po taiklaus Givio Kvaracchelijos (Kauno FBK "Kaunas", 18 min.) smūgio.

Antrajame kėlinyje sužaidus septynias minutes Darius Maciulevičius (Marijampolės "Sūduva") išlygino rezultatą, tačiau 62 min. suklydo "Lietuvių" vartininkas Eduardas Kurskis (FBK "Kaunas"), pasiuntęs kamuolį į savo vartus ir "Legionieriai" vėl priekyje 2:1.

Atsakomojo įvarčio ilgai laukti neteko - po 2 min. Darius Adomaitis (Kėdainių "Nevėžis") rezultatą išlygina, o 73 min. dar vienas "Nevėžio" žaidėjas Vitalis Stankevičius pirmą kartą šiose rungtynėse išveda "Lietuvius" į priekį - 3:2.

Tačiau baigiantis susitikimui Ivanas Vasiljevas (Klaipėdos "Atlantas", 77 min.) rezultatą išlygina ir beveik 2 tūkst. susirinkusių žiūrovų padovanoja 11 metrų baudinių seriją.

"Rungtynės pavyko ir šventė pavyko", - po susitikimo šypsojosi "Lietuvių" komandos treneris Virginijus Liubšys (Panevėžio "Ekranas"). - "Pirma šventė buvo sudėtinga surengti, o kitose, galvoju, tikrai susirinks daugiau žiūrovų".

Treneris prisipažino jog tikėjosi akademiškesnio futbolo, bet "smagu, kad žaidėjai nudžiugino sirgalius, o nugalėtojui laimė nusišypsojo tik baudinių serijoje".

"Daug įvarčių, baudiniai - tai tikrai turėjo patikti žiūrovams", - džiaugėsi švente ir "Legionierių" ekipos treneris Sergejus Borovskis (Vilniaus "Vėtra"). - "Nors Lietuvoje populiaresnis krepšinis, futbolininkai taip pat parodė, kad tokios šventės yra įmanomos ir ne mažiau patrauklios nei krepšinis".

Pasak "Vėtros" komandos trenerio kiekviena tokia šventė tikrai padės populiarinti futbolą šalyje, tik treneris gailėjosi, jog "Lietuvių" gretose negalėjo rungtyniauti pajėgiausi Lietuvos klubų žaidėjai, kurie su rinktine ruošiasi 2006 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos mačams.

Per pertrauką vykusiuose žongliravimo ir "Taikliosios kojos" konkursus laimėjo lietuviai.

Žongliravimo konkurse, kuriame futbolininkams reikėjo kuo greičiau nusigauti nuo galinės linijos iki aikštės vidurio nenuleidžiant ant žemės kamuolio, nugalėtoju tapo "Vėtros" žaidėjas Gediminas Butrimavičius, finale aplenkęs bendraklubį Rolandą Vaineikį.

"Sunkiausias buvo finalas, nes varžovas buvo labai techniškas", - prisipažino nugalėtojas, pajuokavęs, kad pergalę padėjo iškovoti lipniu šokoladu suteptos kojos.

"Taikliosios kojos" konkursą laimėjo FBK "Kaunas" puolėjas Eimantas Poderis, nurungęs šešis varžovus. Net du iš trijų E.Poderio smūgių nuo baudos aikštelės linijos (16 metrų) į vartų "devyniukėse" pakabintus taikinius buvo tikslūs.

"Per treniruotas trenerio nurodymu dažnai tobulinu smūgius, tačiau čia sekėsi kur kas geriau", prisipažino nugalėtojas.

Be prizų neliko ir žiūrovai, bandę laimę smūgiuodami kamuolį į "Rodiklio" vartininko-manekeno ginamus vartus.

Šventės organizatoriai pažadėjo, kad ir ateityje paskutinę vasaros dieną bandys Lietuvos futbolo sirgalius sukviesti į panašias futbolo "Žvaigždžių dienas".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją