Nuo pat susitikimo pradžios Sevilijoje iniciatyva priklausė aikštės šeimininkams. Jau 15-ą min. Joaquinas Correa nerealizavo 11 metrų baudinio.

25-ą min. komandos draugą reabilitavo Pablo Sarabia, kuris sulaukė puikaus Sergio Escudero perdavimo ir smūgiu galva maždaug nuo baudinio žymės pasiuntė kamuolį į kairį vartų kampą. Vartininkas Kasperas Schmeichelis buvo bejėgis – 1:0.

61-ą min. jau pats J. Correa ištaisė savo pirmo kėlinio klaidą, kai greitos atakos, pradėtos aikštės viduryje, metu ir po sumanaus perdavimo atsidūrė baudos aikštelėje ir antrą kartą pasiuntė kamuolį į Anglijos čempionų vartus – 2:0.

73-ią min. „Leicester“ atakų lyderis Jamie Vardy sušvelnino skirtumą (1:2). Jis prieš pat vartininką „uždarė“ tikslų komandos draugo Danieliaus Drinkwaterio perdavimą iš kairio atakos sparno. Kamuolys puolėjui buvo pristatytas, tarsi ant lėkštutės.

Mačas taip ir baigėsi – 2:1.

Šis svečių įvartis Anglijos atstovams paliko viltį tęsti kovą dėl vietos ketvirtfinalyje jau Lesteryje kovo 14-ą dieną.

Rezultatas:

„Sevilla“ 2 – 1 „Leicester“

25' Pablo Sarabia [1 - 0]
61' Joaquin Correa [2 - 0]
73' Jamie Vardy [2 - 1]

15' Joaquin Correa („Sevilla“) – nerealizavo 11 metrų baudinio

„Leicester“ futbolininkai yra arti to, kad gindami Anglijos čempionų titulą iškris į žemesnę lygą, o 2016 metų geriausias treneris Claudio Ranieri neteks darbo. „Premier“ lygoje „Leicester“ nėra laimėjęs nuo praėjusių metų, o visas pastarąsias penkerias rungtynes pralaimėjo „sausai“. Šįkart Europos masto varžybose Sevilijoje to pavyko išvengti.

Tuo metu „Sevilla“ sezonas klostosi sėkmingai. Komanda Ispanijos čempionate tik 3 taškais atsilieka nuo lyderių ir turi progą tęsti kovą dėl titulo. Persvarą, tiesa minimalią, jie turi ir prieš kelionę į Angliją.

„Porto“ dešimtyje neatsilaikė prieš „Juventus“ ekipą

Rungtynių Porto mieste pirmas kėlinys vyko lygioje ir sąlyginai ramioje kovoje, kol aikštės šeimininkų brazilas Alexas Nicolao Tellesas už šiurkščią pražangą 27-ą min. nebuvo išvytas iš aikštės. Nuo tada kiekybinę persvarą ir stengėsi išnaudoti svečiai iš Turino.

Jiems tai pavyko antro kėlinio viduryje, kai per dviejų minučių atkarpą „Senoji senjora“ įmušė du panašius įvarčius į dešimtyje žaidusių ir spragų gynyboje palikusių portugalų vartus. 72-ą min. pasižymėjo kroatas Marko Pjaca, o 74-ą įvartį pasiekė brazilas Dani Alvesas.

Turiniečiai šventė pergalę svečiuose 2:0 ir kelialapį į ketvirtfinalį jau beveik turi kišenėje. „Porto“ futbolininkai per 90 min. neatliko nė vieno taiklaus smūgio į Gianluigi Buffono ginamus vartus.

Rezultatas:

„Porto“ 0 – 2 Turino „Juventus“

72' Marko Pjaca [0 - 1]
74' Dani Alves [0 - 2]

27' Alex Nicolao Telles („Porto“) – raudona kortelė

Turino ekipa „Serie A“ čempionate pastaruoju metu iškovojo septynias pergales iš eilės ir priešininkams leido įmušti vos du įvarčius. Dabar su Čempionų lygos statistika šį serija pratęsta jau iki aštuonių mačų. Čempionų lygos grupės varžybose ir pirmose atkrintamo etapo rungtynėse Massimo Allegri auklėtiniai taip pat nepatyrė pralaimėjimų.

„Porto“ futbolininkai grupėje užėmė antrą vietą, į priekį praleidę tik jau minėtą „Leicester“.

„Estadio do Dragao“ stadione portugalai nesėkmingai bandė pasiekti pirmą pergalę per keturias akistatas su varžovais iš Italijos. „Porto“ ekipa taip pat laimėjo paskutinės šešerias savo rungtynes, bet štai septintose nusileido pajėgiam varžovui – „Juventus“.

Atsakomos rungtynės Turine vyks kovo 14-ą dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)