Šiuo metu Lietuva užima 80-ą vietą tarp 112-os klasifikuotų šalių.

Į pirmą treniruotę susirinkusioje rinktinėje buvo galima išvysti ir didžiojo futbolo profesionalų. Kamuolį ant smėlio gainiojo geriausias 2013 metų Lietuvos futbolininkas Mindaugas Kalonas, taip pat Lietuvos rinktinėje žaidęs Ramūnas Radavičius. Be jų treneriai Nerijus Budraitis ir Bronislavas Mickevičius treniruotis pakvietė dar 12 žaidėjų. Prie rinktinės senbuvių prisijungė ir keli nauji žaidėjai, kurie bandys įsitvirtinti tarp geriausiųjų šalies paplūdimio futbolininkų.

Pasak vyriausiojo trenerio N. Budraičio, norima išplėsti rinktinės narių sąrašą, todėl šiuo metu vykstančiose Vilniaus pirmenybėse yra nuolat stebimi visi potencialūs kandidatai.

„Į pirmą treniruotę buvo pakviesti ne tik senbuviai, bet ir nauji žaidėjai, kuriuos pamatėme Vilniaus pirmenybėse. Tie, kurie galbūt yra kitokį futbolą žaidę, tačiau gerai jaučiasi ant smėlio. Pakviestųjų sąrašas tik didės, norėtume turėti iki 20 kandidatų. Pagrindinis tikslas yra atsirinkti žaidėjus, kurie nori ir gali žaisti, jiems patiems paplūdimio futbolas yra įdomus. Vėliau planuojame pradėti žaisti draugiškas rungtynes ir, galiausiai, atstovauti Lietuvai tarptautiniuose turnyruose“, – sakė rinktinės treneris.

Kalbėdamas apie savo auklėtinių žaidimą, N. Budraitis neslėpė, kad iki šiol komanda demonstravo mėgėjiško lygio futbolą, trūko žaidimo ore, pernelyg daug stengtasi varytis kamuolį smėliu. Praėjusiais metais rinktinė įgavo patirties atrankoje į pasaulio čempionatą ir ten pamatė, kaip turėtų būti žaidžiamas aukšto lygio paplūdimio futbolas.

„Žaidžiant stipriausioms rinktinėms, kamuolys praktiškai nenukrenta ant smėlio. Norime ir mes siekti tokio žaidimo, todėl mokysimės ir stengsimės kuo daugiau žaisti oru. Džiaugiamės, kad prie rinktinės sutiko prisidėti R. Radavičius. Neabejojame, kad jis galėtų būtų puikus žaidėjas ant smėlio, nes yra labai techniškas ir lengvas. Taip pat mūsų gretose yra visiems puikiai žinomas M. Kalonas. Tiesa, abu jie dar visiškai nepersiorientavo prie paplūdimio futbolo specifikos, tačiau tai yra pataisoma ir tokio lygio futbolininkai mūsų rinktinę tikrai sustiprins“, – neabejojo paplūdimio futbolo specialistas.

N. Budraičio teigimu, žaidėjams trūko žaidybinės praktikos, todėl Lietuvos paplūdimio futbolo asociacijos pradėtos organizuoti Vilniaus pirmenybės prisidės prie spartesnio futbolininkų tobulėjimo ir rinktinės rezultatų gerinimo.

„Pirmas žingsnis buvo išvažiuoti į pasaulio čempionato atrankos varžybas. Prieš jas surengėme vos kelias treniruotes, bet to buvo tikrai maža, todėl dabar asociacija žengė būtiną antrą žingsnį ir surengė pirmenybes Vilniuje. To dėka, galime matyti žaidėjus, jų tobulėjimą, taip pat nuolat treniruotis. Vien Palangoje vasarą organizuojamo turnyro neužtenka. Nuo šiol dirbsime kiekvieną penktadienį, rinktinės kandidatai dalyvaus pirmenybėse, gaus žaidybinės praktikos, todėl esu įsitikinęs, kad šiemet rinktinė pasirodys tikrai geriau“, – pozityviai į ateitį žiūrėjo rinktinės treneris.

Penktadienį tęsėsi Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybės KIA taurei laimėti. Antro turo puošmena tapo „Igol“ ir „Rings“ komandų dvikova, kurią stebėjo nemažas būrys žiūrovų. Žinomų Lietuvoje futbolininkų M. Kalono, Gražvydo Mikulėno ir R. Radavičiaus vedama „Rings“ ekipa sugebėjo atsilaikyti prieš rinktinės pagrindu sudarytą „Igol“ komandą. Lygiąsias lėmė R. Radavičiaus įvartis mačo pabaigoje – 3:3.

Kitose turo rungtynėse taip pat netrūko įtampos. Vos vieno įvarčio persvara savo dvikovas laimėjo „Nearalas“, 4:3 įveikęs „Imperialą“, ir „Alfa“, 7:6 palaužusi „Granito“ pasipriešinimą. Vienintelė „Audra“ neturėjo didesnių sunkumų ir „Politechnikumą“ nugalėjo užtikrintai – 9:2.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1.„Audra“220018:76
2.„Neralias“220012:86
3.„Igol“211014:64
4.„Alfa“211011:104
5.„Rings“20207:72
6.„Granitas“200211:150
7.„Imperialas“20028:130
8.„Politechnikumas“20025:200

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai: N. Budraitis („Audra“) 8, R. Radavičius („Rings“) 5, P. Pelakauskas („Igol“) 4 įvarčiai.

Trečias pirmenybių turas vyks vasario 24 d. penktadienį nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)