Grupės varžybų nugalėtojas

10 iš 11 čempionų paprastai baigė grupės rungtynes pirmoje vietoje. Išimtis buvo 2010 metais, kai Milano „Inter“ grupės rungtynes baigė už „Barcelona“ futbolininkų. Nepaisant to, atkrintamosiose varžybose Milano ekipa pademonstravo puikų žaidimą ir triumfavo finale – 2:0 įveikė „Bayern“.

Šis statistinis rodiklis nieko gero šį sezoną nežada tokioms komandos kaip „Paris Saint-Germain“,0 „Benfica“, „Manchester City“, „Bayern“, Lėverkuzeno „Bayer“, Madrido „Real“, „Porto“ ir „Sevilla“. Šios komandos grupių varžybose liko antros.

Pašalinti klaidas

Patariama kaip galima greičiau eliminuoti klaidas gynybos grandyje. Statistiniai faktai byloja, kad nė viena komanda nekėlė trofėjaus sezono pabaigoje, jei grupės etape praleido 8 ir daugiau įvarčių.

Tai ne itin palanki žinia tokioms komandoms kaip Turino „Juventus“, „Atletico“, Dortmundo „Borussia“, „Benfica“, „Manchester City“, Madrido „Real“.

Patirtis labai svarbi

Nė vienam klubui, prasibrovusiam toliau grupių etapo pirmą kartą, nepavyko pasiekti finalo esant šiuolaikiniam turnyro formatui. Arčiausiai buvo „Villarreal“ futbolininkai, kurie 2006 metų pusfinalyje 0:1 nusileido Londono „Arsenal“.

Šis faktas nieko gero nežada anglų „Leicester City“ ekipai.

Istorijos pamokos

21-ai skirtingai komandai pavyko ne kartą laimėti pagrindinį trofėjų. Tik Londono „Chelsea“ žaidėjai per 19 sezonų Čempionų taurę kėlė vieną kartą. Jei nesi jos laimėjęs anksčiau, mažai vilties, kad tapsi čempionu.

Tai nieko gero šį sezoną nežada tokioms komandoms kaip „Arsenal“, „Atletico“, „Leicester City“, „Bayer“, „Manchester City“, „Monaco“, „Napoli“, „Paris Saint-Germain“ ir „Sevilla“.

Anot šių statistinių faktų, kaip teigia uefa.com svetainė, lieka vienintelė komanda, galinti triumfuoti Kardife birželio 3 dieną. Ir ji yra „Barcelona“.

Lengva nebus. Vieną tendenciją katalonams vistiek teks paneigti – nė vienas pastaruosius penkerius metus UEFA Čempionų lygą laimėjęs klubas nėra sezono pradėjęs kaip vietinio šalies čempionato nugalėtojas. O „Barcelona“ yra Ispanijos čempionė.

Barcelona, Lionelis Messi ir Luisas Suarezas

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio pirmosios rungtynės:

Vasario 14 diena: „Benfica“ – Dortmundo „Borussia“, PSG – „Barcelona“.

Vasario 15 diena: Miuncheno „Bayern“ – Londono „Arsenal“, Madrido „Real“ – „Napoli“.

Vasario 21 diena: Lėverkuzeno „Bayer“ – Madrido „Atletico“, „Manchester City“ – „Monaco“.

Vasario 22 diena: „Porto“ – Turino „Juventus“, „Sevilla“ – „Leicester City“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)