Į atidarymo iškilmes atvykęs Maskvos „Spartako“ treneris Ruslanas Pernajus ne tik stebėjo pirmo turo kovas arenoje. Jis komandų žaidėjams ir treneriams demonstravo ir mokė smūgių per save, kuriais garsėjo savo karjeros metu, atlikimo, baudinių smūgiavimo technikos, taip pat pristatė naujausius derinius ir kitas paplūdimio futbolo subtilybes. Svečias iš Rusijos šventėje vadovavo parodomosioms Lietuvos rinktinės rungtynėms ir neslėpė susižavėjimo nauja „Smėlio arena“ Vilniuje.

„Tikrai nustebino puiki, šviesi ir erdvi paplūdimio futbolo arena bei puikiai žaidimui paruošta aikštė. Dabar Lietuvos paplūdimio futbolo mylėtojams atsirado naujos galimybės treniruotis ir žiemos laikotarpiu, o jūsų šalies rinktinei - didinti meistriškumą, kuris ateityje leis pasiekti gerų rezultatų tarptautiniame lygmenyje ir pakilti pasaulio reitingų lentelėje“, - neabejojo R. Pernajus.

Paplūdimio futbolo specialistas yra vadovavęs Baltarusijos nacionalinei rinktinei. Jo treniruojamas „Spartak“ klubas Rusijos čempionate, kuris laikomas vienu stipriausių pasaulyje ir kuriame rungtyniauja pasaulinės paplūdimio futbolo žvaigždės, praėjusiame sezone užėmė 4-ą vietą.

Pirmenybių atidarymo proga draugiškose rungtynėse jėgas išmėgino Lietuvos sporto žurnalistų klubo „Press‘as“ ir „Prelegentų“ komandos. Šventės žiūrovai aikštėje išvyko geriausią 2013 metų Lietuvos futbolininką Mindaugą Kaloną, futbolo A lygos patirties turintį Nerijų Radžių, komentatorius Erviną Kvietkauską ir Nerijų Kesminą, žurnalistus Tautvydą Vencevičių, Kęstą Rimkų ir kt. Nepaisant visų pastangų, žurnalistų ekipa M. Kalono vedamiems „Prelegentams“ neprilygo – 8:3.

Paplūdimio futbolą išbandė ir dailiosios lyties atstovės. Moterų futbolo A lygos dalyvio MFA „Žalgirio“ ir 2014 metų I moterų lygos nugalėtojos „JL Stars“ akistata baigėsi pastarųjų pergalę 6:2.

Išvakarėse prasidėjusiose Vilniaus pirmenybėse „Igol“ ekipa, kurioje debiutavo žaidėjas iš Brazilijos Alanas Miranda Leite, 11:3 nepasigailėjo „Politechnikumo“, „Audra“ 8:5 įveikė „Imperialą“, „Nerealas“ tokiu pat rezultatu nugalėjo „Granitą“, o „Rings“, kuriai atstovavo M. Kalonas ir Lietuvos nacionalinėje futbolo rinktinėje žaidęs Ramūnas Radavičius, ir „Alfa“ išsiskyrė taikiai – 4:4.

Lietuvos paplūdimio futbolo asociacijos atstovo ir turnyro organizatoriaus Dariaus Laucevičiaus teigimu, naujas turnyras ir naujoji arena padės tobulėti ne tik šios sporto šakos profesionalams, tačiau gali tapti puikiu laisvalaikio praleidimo būdu.

„Šiuo turnyru siekiame populiarinti paplūdimio futbolą, pritraukti daugiau žaidžiančiųjų, o geriausius – pakviesti ginti šalies spalvas tarptautiniuose turnyruose. „Smėlio arena“ yra puiki ir ilgai laukta vieta žaisti paplūdimio futbolą. Dabar ir Lietuva bet kuriuo metų laiku turės puikias sąlygas paplūdimio futbolo treniruotėms, rinktinės paruošimui ir varžyboms. Susipažinti su šiuo azartišku sportu kviečiame ir visus vilniečius“, – kalbėjo D.Laucevičius.

Vilniaus paplūdimio futbolo pirmenybių KIA taurei laimėti antras turas „Smėlio arenoje“ įvyks vasario 17 d. penktadienį nuo 19 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)