Didžiulis pripažinimas futbolininką ir praėjusiais metais vertė nenuleisti kartelės, tačiau 2016–i tapo nusivylimo metais. Prieš Supertaurės rungtynes saugas susirgo Roto virusu, vėliau įvairūs negalavimai neleido įgyti idealios formos, o galiausiai plyšo kryžminiai raiščiai, kurie futbolo aikštę privertė užmiršti pusmečiui.

Paskutinėse pergalingose praėjusio sezono rungtynėse su Vilniaus „Žalgiriu“ J. Mamajevas aikštėje pasirodė 90-ą minutę ir daugiau nei 100 sekundžių gavo galimybę patirti rungtynių džiaugsmo.

„Tos kelios minutės man tada buvo svarbios, kad persilaužčiau psichologiškai. Man svarbu buvo pajusti, kad vėl nebijau žaisti. Svarbu buvo įrodyti sau, kad trauma jau yra praeityje. Tarkime, dabar apie tai jau visai negalvoju. Dabar mano galva kupina minčių, kaip komandai padėti laimėti“, – sakė J. Mamajevas, kuris paskutinėje kontrolinėje dvikovoje su „Jelgava“ ekipa Arūnui Klimavičiui atliko perdavimą, po kurio ir buvo įmuštas įvartis.

„Nebeskaičiuoju tų perdavimų. Asmeninių tikslų irgi nekeliu. Po 2015 metų visi iš manęs labai daug tikėjosi, o aš beveik visą sezoną praleidau dėl traumos. Šiemet mano galvoje tik komandos tikslai. Gal pagaliau ir man pavyks tapti Lietuvos čempionu (šypsosi). Nežinau, ar pavyks, bet kausimės iš visų jėgų“, – pasakojo J. Mamajevas.

Šeštadienį (vasario 11-ą d.) „Trakai“ žais jau penktas kontrolines rungtynes su Latvijos sostinės su Rygos FC komanda. Saugas tvirtina, kad atėjo laikas galvoti ne tik apie žaidimo gerinimą, bet ir apie rezultatą.

„Susidaro įspūdis, kad šiemet daug daugiau bėgame, bet iš esmės visas pasiruošimo procesas, kaip ir visais kitais metais. Tiesa, rungtynių metu mokomės naujos taktikos, kurios rezultatus išvysime kiek vėliau. Kol kas darome daug klaidų, tačiau tai normalu. Dar turime tris savaites, per kurias įmanoma pakeisti daug dalykų.

Kalbant apie šeštadienio rungtynes, tai žinoma, kad galvosime ir apie rezultatą. Psichologiškai teigiamas rezultatas yra svarbus. Ir jokio skirtumo, ar tai oficialios rungtynės, ar ne“, – kalbėjo riterių saugas.

Be draugiškų rungtynių maratono „Trakai“ dar dalyvauja ir „Winter CUP“ turnyre, kurio antras rungtynes su Rygos „Metta“ ekipa kitą penktadienį žais Vilniaus „Sportimos“ manieže.

Oficialų sezoną trakiškiai pradės vasario 26-ą dieną Supertaurės rungtynėmis su Vilniaus „Žalgiriu“, o A lygos kovas kovo 3–ią taip pat „Sportimos“ manieže akistata su Kauno „Stumbru“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją