„Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas po akistatos su Slovakijos vicečempionais konstatavo, kad nors treneriams mačo rezultatas nėra pats svarbiausias dalykas, bet komandai bei jos gerbėjams tai turi didelę reikšmę.

„Tokios rungtynės padeda pamatyti, ar tinkama kryptimi einame. O mes vis dar esame tik kelio pradžioje, mūsų žaidime dar yra daug taisytinų bei tobulintinų dalykų.

Pradedant taktiniu susižaidimu ir baigiant sugebėjimu tą stilių išlaikyti visas 90 minučių. Šį kartą aikštėje buvo daug kietos kovos. Bet „Žalgiris“ ir turi kovoti kiekvienos rungtynėse, atsiduoti be išlygų ir rezervų.

Mes norime pasiekti, kad nebūtų skirstymų į silpnus ar stiprius varžovus. Kiekvienas rungtynes turime žaisti iš visų jėgų, taip kaip žaidėme šiandien su „Slovan“.

Aišku, rungtynių išvakarėse buvusi ilga kelionė turėjo įtakos žaidimui. Ryte turėjome progą išmėginti aikštę, pajusti natūralią dangą, bet tos valandėlės tikrai neužteko. Pasikeitė oras, erdvė, danga.

Po labai ilgos pertraukos išėjome į lauką, tad dar reikės laiko tam, kad pilnai prisitaikytume prie žaidimo sąlygų. Bet malonu, kad žaidėjai parodė charakterį, norą, rimtai kovojo ir sugebėjo nugalėti“, – teigė V.Dambrauskas.

Trečią sezoną su Lietuvos čempionų ekipa dirbantis 40-metis specialistas pripažino, kad šį kartą aikštėje buvo mažiau eksperimentų. Iš viso aikštėje pasirodė tik 16 futbolininkų iš 21, o Armantas Vitkauskas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Donovanas Slijngardas, Slavko Blagojevičius ir Mantas Kuklys žaidė be keitimų.

„Artėjant sezonui pagrindiniai žaidėjai gaus vis didesnį krūvį. Mes vis dar stebime žaidėjus, tikriname, ar jie gali žaisti įvairiose, skirtingose pozicijose. Bet artėjant oficialioms varžyboms tų eksperimentų bus mažiau.

Turkijoje mes turime dar penkerias rungtynes. Tad turime pakankamai laiko, kad galėtume leisti kiekvienam žaidėjui pasireikšti ir įrodyti, kad jis yra vertas žaisti“, – kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Antrojo kėlinio pradžioje aikštėje po keitimo pasirodė ir puolėjas Darvydas Šernas. Nuo sezono pradžios su „Žalgiriu“ treniruotėse dalyvavęs 32 metų futbolininkas aktyviai įsitraukė į žaidimą.

Tiesa, viename epizode po susidūrimo su varžovu žalgiriečiui buvo sumušta galva, bet rimtesnių sužalojimų pavyko išvengti. „Darvydas į aikštę žengė tik antrame kėlinyje. Bet tai yra normalu, nes jis jau senokai neturėjo žaidybinės praktikos, tad kaip ir su visais kitais, mes nesistengiame jo iš karto mesti į ugnį.

Jis turi palaipsniui gauti varžybų krūvį, kad galėtų rodyti savo geriausias savybes. Šiose rungtynėse jis neįmušė, bet mes iš jo gavome tai, ko labiausiai reikėjo.

Antrame kėlinyje mums jau trūko jėgų, nors žaidimo kokybė buvo pakankamai gera. Tačiau mums labai reikėjo energijos, o Darvydas, kaip ir kiti po keitimo aikštėje pasirodę futbolininkai, jos įliejo į komandos žaidimą.

Tokiu būdu mes susitvarkėme su pagrindine užduotimi ir išsaugojome pergalingą rezultatą“, – teigė V.Dambrauskas.

Po dvikovos su „Slovan“ ekipa dalis žalgiriečių turėjo galimybę atsipalaiduoti viešbučio baseine bei pasilepinti pirčių kaitra.

Mažiau žaidę futbolininkai tuo metu plušo treniruoklių salėje. Šeštadienį komanda grįžta į įprastinį dvigubų treniruočių režimą. „Mes čia atvažiavome dirbti. Ir to darbo bus labai daug. Net kai kūnas ilsėsis – dirbs futbolininkų galvos.

Yra sudėliota atitinkama programa. Šeštadienį turėsime dvi treniruotes, tiesa, tie, kurie rungtynėse žaidė ilgiau, turės lengvesnio, atstatomojo pobūdžio treniruotes. Bet mes ir toliau tobulinsime taktinius bei techninius žaidimo elementus, o sekmadienį bus pasiruošimo rungtynėms su Minsko „Dinamo“ diena.

Be privalomos paskutinių rungtynių video peržiūros bei analizės, planuojamos dar dvi treniruotės. Darbo turėsime labai daug, tad tai tikrai nėra kažkoks poilsis prie Viduržemio jūros. Vaizdai čia gražūs, bet darbas užims didesnę žaidėjų dienos dalį“, – pažadėjo V. Dambrauskas.

Kitas rungtynes Turkijoje žalgiriečiai žais pirmadienį su Minsko „Dinamo“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)