Pagal įprastą licencijavimo procedūrą, klubai turėjo dokumentais pagristi kriterijus teisės, jaunimo ugdymo, personalo, infrastruktūros ir finansų srityse. Pasinaudojant tam skirta modernia internetine platforma šį sezoną pirmą kartą dokumentai teikti vien elektroniniu formatu.

Paraiškas licencijoms pateikė aštuoni pernai A lygoje žaidę klubai ir dvi stipriausios praėjusio sezono Pirmosios lygos komandos.

Licencijos išduotos lygos senbuviams Vilniaus „Žalgiriui“, „Trakams“, Marijampolės „Sūduvai“, taip pat Kauno „Stumbrui“, Jonavos „Lietavai“ ir Utenos „Uteniui“, sportinę teisę kilti aukštyn iškovojusiam Kazlų Rūdos „Šilui“ ir paskutinėje vietoje likusiam „Kauno Žalgiriui“.

Pirmajame sprendimų etape licencijų negavo Klaipėdos „Atlantas“ (neįgyvendinti finansiniai kriterijai), o „Palanga“ didžiosios dalies dokumentacijos neteikė. Klubai turi savaitę pateikti apeliacijas su patikslinta dokumentaciją.

Pagal vasario 2 dieną priimtus LFF Vykdomojo komiteto sprendimus LFF Licencijavimo komitetas taip pat nustatė klubams įsipareigojimus dėl infrastruktūros naudojimo.

Jonavos „Lietavai“ pratęsta teisė pereinamuoju laikotarpiu (antri metai patekus į A lygą) naudoti Jonavos arenos patalpas rungtynių dalyviams, bei esamą 1000 vietų tribūną. Priimant sprendimą atsižvelgta į tai, kad šių metų pavasarį numatytos naujo stadiono pastato statybos.

Kazlų Rūdos „Šilui“ pereinamuoju laikotarpiu (po patekimo į A lygą) bus leista naudoti namų stadioną išimties tvarka su sąlyga, jog prieš naudojant stadioną jame bus iš esmės sutvarkyta aikštės veja bei drenažo sistema ir stadiono talpa padidinta iki bent 1000 vietų žiūrovams. To nepadarius klubas turės naudoti alternatyvų stadioną namų rungtynėms.

Utenos „Utenis“, kuris jau išnaudojo dviejų metų pereinamąjį laikotarpį, įpareigotas iki pirmųjų rungtynių Utenos stadione pateikti LFF su Utenos rajono savivaldybe suderintą stadiono plėtros ir atnaujinimo planą. Jame turi būti numatyta kaip ir iki kada bus išspręsti šio stadiono trūkumai, kurie susiję varžybų dalyvių, žiniasklaidos, VIP žiūrovų reikmėmis.

Apeliacinis licencijavimo komiteto posėdis vyks vasario 10 dieną.