Artimiausia nacionalinės rinktinės pamaina patikėta Caritui Falchui. Pastarasis specialistas praeityje jau yra viešėjęs Lietuvoje, vedė seminarus treneriams.

Jaunimo rinktinės stratego poste jis pakeis A. Vingilį, kurio vadovaujama ekipa Europos čempionato atrankos grupėje per 10 rungtynių surinko tiek pat taškų ir užėmė priešpaskutinę penktą vietą.

Naujo trenerio LFF ieškojo paskelbusi viešą konkursą. Be jau minėto A. Vingilio, į pareigas taip pat pretendavo Nacionalinei futbolo akademijai vadovaujantis Valdas Urbonas, buvę rinktinės žaidėjai Robertas Poškus ir Tomas Ražanauskas, būrys užsienio specialistų iš Portugalijos, Italijos, Belgijos, Bulgarijos, Vokietijos, Ispanijos, JAV.

Iš viso sulaukta beveik 40 kandidatūrų, iš kurių LFF trenerių taryba bei techninis skyrius atrinko tris. Jie buvo kviečiami į susitikimą su darbo grupe, kuri įvertino C. Falchą kaip tinkamiausią pretendentą.

Pristatydamas daną vykdomajam komitetui, LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas pažymėjo, jog trenerio iš Danijos darbo planai apima ne vien jaunimo rinktinę, bet ir kitų amžiaus grupių komandas, akademijų projektus, kitus aspektus jaunųjų talentų ugdymo srityje.

40-metis danas praeityje dirbo „Hidovre“ ir „Nordsjaelland“ klubuose jaunimo treneriu, taip pat analitiku ir skautu, Danijos futbolo asociacijos talentų vystymo programos vadovu, „HB Koge“ klubo jaunimo treneriu, buvo „Bronshoj BK“ komandos vyriausiuoju treneriu, o paskutiniais metais vadovavo talentų vystymui „Helsingor“ klube.

Caritas Falchas (hbkoge.dk nuotr.)

Lietuvos jaunimo rinktinė 2019 metų Europos čempionato atrankos grupėje rungtyniaus kartu su Danija, Lenkija, Suomija, Gruzija ir Farerų salomis. Pasiruošimą turnyrui ekipa numato pradėti kovo pabaigoje.

Kitų amžiaus grupių (iki 17 ir iki 19 metų) rinktinių treneriai bus paskirti vėliau.

C. Falchas tapo pirmuoju Lietuvos futbolo jaunimo rinktinių vairininku iš užsienio. Suaugusiųjų nacionalinei komandai svetimšalis jau yra vadovavęs – 2008-2009 metais lietuvius treniravo portugalas Jose Couceiro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)