Nuo mačo pradžios komandos pasiskirstė vaidmenimis: prancūzai ilgai kontroliavo kamuolį ir rezgė pozicinius antpuolius, lietuviai gynėsi ir tykojo varžovų klaidų bei progų kontratakuoti.

6 min. Lietuvos rinktinės gynybą pralaužė Landry N'Gala. Bet jau 10 min. pusiausvyrą po gražios kombinacijos sugrąžino Arūnas Šteinas.

Antras kėlinys prasidėjo skaudžiai apie 3 tūkst. žiūrovų palaikomiems šeimininkams: 22 min. Mindaugą Labucką nuginklavo Abdessamadas Mohammedas. Lietuviai paliko savo vartų prieigas ir ėmė spausti prancūzus, o paskutinę rungtynių minutę žaidė pakeitę vartininką papildomu aikštės žaidėju.

Pačioje pabaigoje Kęstučio Rudžionio auklėtiniai turėjo dvi progas pasižymėti, bet įvartį į jų pačių tuščius vartus mušė Sidas Belhajus.

Per mačą prancūzai atliko 33 smūgius (20 į vartų plotą), lietuviai – 15 (4).

Nepaisant nesėkmės, K. Rudžionis komandos pasirodymu buvo patenkintas.

„Kovojome, bet to neužteko teigiamam rezultatui. Nusileidome tam tikromis detalėmis, varžovai buvo geresni. Bet būdamas šalia aikštės kartais pagalvodavau, kad gal čia ne Lietuvos rinktinė žaidžia. Sužaidėme aukščiau galimybių, prieš savaitę nebūčiau pagalvojęs, kad taip priešinsimės prancūzams, kurie buvo pati stipriausia komanda šiame atrankos etape“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris.

Prieš metus Prancūzijos rinktinė lietuvius sutriuškino rezultatu 6:0.

„Tuomet laimėti buvo žymiai lengviau – Lietuvos komanda labai patobulėjo“, – įveiktus varžovus gyrė grupės nugalėtojų strategas Pierre'as Jacky.

Prancūzas taip pat žavėjosi pirmą „Siemens“ arenos aukštą kone visiškai užpildžiusiais sirgaliais.

„Mes patys nepratę prie tokios minios ir arenos. Manau, Lietuva parodė, kad gali tinkamai organizuoti aukšto lygio renginius“, – pastebėjo P. Jacky.

„Kiek man yra tekę žaisti salės futbolą, šįkart atmosfera buvo pati geriausia. Net šiurpuliukai per nugarą bėgo. Fantastika“, – pritarė vienintelio lietuvių įvarčio autorius A. Šteinas.

Prieš tai Lietuvos rinktinė 5:1 pranoko Andorą, o prancūzai nykštukinės šalies atstovus sudorojo 5:0. Tad dėl prastesnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio paskutiniame mače lietuviams buvo būtina pergalė.

Antras atrankos etapas vyks balandį. Prancūzai pateko į 7 grupę ir varžysis Turkijoje su turnyro šeimininkais, rusais ir slovakais.

Europos salės futbolo čempionato finalinis etapas 2018 metų sausio 30 – vasario 11 d. vyks Slovėnijoje.

Primename, kad Lietuva siekia teisės surengti 2020 metų pasaulio čempionatą. FIFA jo šeimininkus turi paskelbti gegužę.

Lietuvos rinktinė dar niekuomet nedalyvavo Europos ar pasaulio pirmenybių finaliniuose etapuose.

Lietuva 1 – 3 Prancūzija
6' [0 – 1] Landry N'Gala
10' [1 – 1] Arūnas Šteinas
22' [1 – 2] Abdessamadas Mohammedas
40' [1 – 3] Sidas Belhajus

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)