Baigęs futbolininko karjerą jis ilgus metus dirbo Lietuvos futbolo rinktinių direktoriumi ir turi daug pažįstamų užsienio šalių futbolo funkcionierių ir verslininkų.

„Panerys“ – savo laiku žymus, bet dabar primirštas klubas gyvavo nuo 1975-ų iki 1998-ų metų. Nepriklausomybės laikais jo prezidentu buvo kitas legendinio „Žalgirio“ žaidėjas, 59-erių metų S. Danisevičius.

Per tuos laikus „Panerys“ kartą yra tapęs Lietuvos vicečempionu, kartą – bronzos medalių laimėtoju.

1995-ais „Panerys“ yra žaidęs tuometiniame UEFA „Intertoto“ turnyre, kur susitiko su garsiuoju Vokietijos Frankfurto „Eintracht“ klubu.

Bet 1998-ais klubo finansiniai reikalai taip suprastėjo, jog S. Danisevičiui teko likviduoti „Panerį“.

Savo laiku „Panerys“ turėjo savo futbolo mokyklą, kurioje treniravosi vėliau šalies futbolo žvaigždėmis tapę Tomas Ražanauskas, Igoris Morinas, kiti žymūs futbolininkai.

„Panerio“ komandoje karjerą pradėjo ir daugiausia pasiekęs lietuvis futbolininkas - dabartinis Lietuvos rinktinės strategas Edgaras Jankauskas.

Iki šiol yra išlikęs „Panerio“ stadionas. Tiesa, dabar jis priklauso kitiems savininkams.

Buvęs „Panerio“ prezidentas, R. Tautkaus idėją po 19 metų atgaivinti klubą palaikė daug negalvojęs.

Todėl balandžio mėnesį startuosiančiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) antros lygos pirmenybių dalyvių sąraše turėtų puikuotis ir šio klubo pavadinimas.

„Dabar yra padarytas pirmas žingsnis – įregistruotas klubas. Mes dar visiškai nieko neturime. Teks iš peties padirbėti. Iki balandžio mums reikia surinkti komandą. Žinau neblogų vaikų sporto mokyklose. Jeigu žiūrėti su perspektyva į pirmą lygą, tai komanda turi būti ne šiaip sau kokia. Iš pradžių žaisime LEU aikštėje, ją nuomosimės. Manau, būsime migruojantys: reikės ar į Senvagės, ar į Fanų, ar į LFF stadioną prašytis“, - apie artimiausius darbus, kalbėjo R. Tautkus.

Vilniaus „Panerio“ klubo valdybos nariai be jo ir S. Danisevičiaus yra dar vienas legendinio „Žalgirio“ futbolininkas Igoris Pankratjevas ir treneris Mindaugas Čepas.

„Turėjome tokią idėją, kad komandą treniruos I. Pankratjevas ir M. Čepas. Bet dabar M. Čepas derasi su Jonavos „Lietava“. Nežinau, gal dar jis apsigalvos, bet šiaip ar taip I. Pankratjevas bus vienas „Panerio“ trenerių,“ – pasakojo R. Tautkus.

38-erių metų M. Čepas turėtų tapti naujo „Lietavos“ trenerio Donato Vencevičiaus asistentu.

53-ejų metų I. Pankratjevas 2013-2015 metais yra dirbęs vyriausiuoju Lietuvos rinktinės treneriu.

„Opiausia problema ir yra pinigai, bet manome, kad pritrauksime kokių nors investuotojų iš užsienio. Tačiau tam reikia kažką sukurti, turėti. Dabar juk negali kreiptis į potencialų investuotoją, kai neturi net komandos. Iš pradžių reikia viską užkurti, tada jau tikėtis, kad kas nors tuo susidomės. Visko nepradėsi nuo A lygos. Taip, jei turi didelį biudžetą – tai būna lengviausia. Žaidi A lygoje, susiperki žaidėjus. Bet mūsų atvejis yra kitoks. Iš pradžių reikia suburti komanda, po to jau siūlyti kažkam prisidėti ir augti“, - mintimis dalijosi R. Tautkus.

Tiesa, minčių apie A lygą „Panerio“ atgimimo idėjos autorius turi. Suprantama – tai ne artimiausių metų planai. Ir suprantama – tuo atveju, jei viskas seksis gerai.

„Paneryje“ futbolininko karjerą pradėjęs, dabartinis Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio asistentas Igoris Morinas.

„Aš tik ką sužinojau apie tą bandymą atgaivinti klubą. Ir pirma mintelė buvo – visai tai būtų neblogai, kad atsirastų dar vienas Vilniaus klubas, kuris po dvejų ar trejų metų galėtų žaisti A lygoje. Puikiai pažįstu tuos žmones, kurie bando atkurti „Panerį“. Tai - rimti asmenys. Jiems noriu palinkėti kantrybės, sveikatos ir gero finansavimo artimiausius dvidešimt metų. Metai bėga, žmonės nejaunėja, bet kartais nugrimzti mintyse į tuos laikus, kai dar buvai jaunas ir žaidei „Paneryje“, vos pradėjęs profesionalaus futbolininko karjerą. Ir dėl to man labai džiugu, kad yra bandomas atgaivinti šis klubas.“

„Paneryje“ futbolininko karjerą pradėjo ir dabartinis Vilniaus „Ateities“ futbolo mokyklos treneris Tomas Ražanauskas.

„Tikrai nemanau, kad iniciatyva yra bloga. Tas klubas egzistavo ne tiek mažai metų ir yra sveikintina, kad yra norima jį atgaivinti.

Klausimas – ar bus koks tvirtas pagrindas? Dabar yra pradedama nuo nulio, nuo antros lygos, bet po kelių metų galbūt jau bus visai nebloga komanda. Priklauso, kaip į jį žiūri atkūrėjai – ar tai yra vienadienis projektas, ar ilgalaikis? Jei ilgalaikis – jiems prieš akis yra labai daug darbų, nėra taip paprasta atkurti klubą, jei nenori atkurti tik vien jo vardo.

Aš vienaip ar kitaip bendrauju su tais žmonėmis, su kuriais žaidžiau „Paneryje“. Manau, kad būtų neblogai, kad Vilniuje atsirastų dar viena komanda. Dabar Vilnius turi tik „Žalgirį“, o mano manymu, tokiam miestui tikrai reikalinga antra komanda. „Trakų“ tokia laikyti negalima – vis tik tai yra Trakų klubas.“

Savo pirmą profesionalaus futbolininko sutartį su „Paneriu“ buvo pasirašęs Vilniaus regiono futbolo sąjungos generalinis direktorius, UEFA inspektorius Paulius Malžinskas.

„Žiūriu teigiamai. Savo laiku „Panerys“ buvo klubas–pionierius, pirmas susikūręs struktūrą, kurią kiti Lietuvos klubai kuria tik dabar. Jis turėjo viską: savo aikštę, treniruočių bazę, valdybą, struktūrą ir bandė burti vaikus.

Esmė, kad „Panerys“ turėjo tradicijas, turėjo Vilniaus futbolo bendruomenėje pripažintą vardą, žiūrovus. Kaip pasiseks jį atgaivinti, daug priklausys nuo dabartinių vadovų darbo ir indėlio į klubo veiklą, į tai, kiek į jį bus investuota ir ar ilgalaikiai bus planai. Aš manau, kad jeigu tie žmonės perėmė klubo vardą, jie turi ilgalaikių sumanymų, ir „Panerys“ nebus atkurtas vienam mėnesiui ar metams.“