Kaip ir buvo tikėtasi, naujuose FIFA rinkimuose triumfavo C. Ronaldo. „ Pavadinimas „The Best“ sugalvotas ne veltui. Titulas ir yra skiriamas tam, kuris yra geriausias“, – sau įprastai skambiai atsiėmęs prestižinį apdovanojimą pareiškė Madrido „Real“ puolėjas.

Tuo metu L. Messi, kuriam „The Best“ rinkimuose atiteko antroji vieta, į Ciūriche vykusį žvaigždžių paradą apskritai neatvyko. Renginyje Šveicarijoje nebuvo nė vieno „Barcelona“ žaidėjo – klubas deklaravo, kad dėmesį šiuo metu yra sutelkęs ne į apdovanojimus, o atsakomosioms Ispanijos karaliaus taurės rungtynėms su Bilbao „Athletic“, kurios vyks trečiadienį.

Toks sprendimas itin nepatiko vienam garsiausių visų laikų planetos futbolininkų Diego Maradonai. Į Šveicariją atskridęs argentinietis pareiškė, kad L. Messi taip pat privalėjo dalyvauti apdovanojimuose, nepaisant klubo pozicijos. Anot jo, savo atvykimu Lionelis parodė nepagarbą FIFA organizacijai ir smarkiai nuvylė tiek jį, tiek savo gerbėjus.

Diego Maradona

„Geriausio iš geriausių titulą pagal visus aspektus laimėjo tas, kas ir turėjo laimėti. C. Ronaldo turėjo pranašumą prieš L. Messi, tai reikia pripažinti. Ir apskritai, žiūrėdamas renginį per televiziją tu iš karto parodai, kad nesitiki tapti laureatu. Dar niekas nieko nėra laimėjęs sėdėdamas prie ekrano. L. Messi mane labai nuvylė, parodydamas nepagarbą – jis galėjo ir turėjo atvykti“, – pareiškė 56-erių metų pasaulio čempionas.

Maža to, nemalonios žinios L. Messi pasiekė ir iš gimtosios Argentinos. Nenustatyti vandalai visiškai suniokojo Buenos Airėse stovinčią „Barcelonos“ superžvaigždės statulą.

Tik kiek ilgiau nei 6 mėnesius viešumoje išbuvusi skulptūra cheminėmis priemonėmis buvo sugadinta nepataisomai – iš jos teliko tik žaidėjo kojos.

Buenos Airėse pradėtas tyrimas dėl šio įvykio.

D. Maradona, anksčiau kritikuodavęs FIFA organizaciją dėl jos korupcijos, tvirtino, kad prie institucijos vairo stojus Gianni Infantino situacija nuolat gerėja.

„FIFA organizacija buvo labai korumpuota, o ją valdę žmonės manipuliavo viskuo – žmonėmis, jų emocijomis, faktais. Tačiau šis viešas renginys, kuriame pagal aiškius kriterijus buvo išrinkti metų lauretai, o ir apskritai viskas, kas šiuo metu susiję su FIFA, pamažu valo organizacijos mundurą. Aš visiškai sutinku su tuo, ką pastaruoju metu daro G. Infantino ir jį žadu palaikyti. Futbolu reikia džiaugtis, o ne sieti jį su korumpuotų valdininkų žaidimais“, – aiškino argentinietis.

Antradienį FIFA paskelbė, kad patvirtina G. Infantino projektą – nuo 2026-ųjų pasaulio futbolo čempionato dalyvių skaičius nuo 32 rinktinių bus didinamas iki 48.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)