Pasibaigęs sezonas – tikras darbymetis klubui, kadangi prasideda derybos su žaidėjais dėl sutarčių pratęsimo, o taip pat ir naujų futbolininkų paieškos.

Jau aišku, kad artėjančiame sezone „Atlanto“ gretose nerungtyniaus Rolandas Baravykas. Keturis sezonus „Atlanto“ marškinėlius vilkėjęs gynėjas palieka komandą. Per šį laikotarpį perspektyvus gynėjas padarė didžiulę pažangą ir net spėjo užsivilkti nacionalinės rinktinės marškinėlius. Klubo personalas Rolandui linki sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Su klubu atsisveikina ir rusas Aleksejus Jepifanovas. Du sezonus Klaipėdoje praleidęs legionierius palieka uostamiestį.

Futbolininko karjerą baigia gynėjas Andrius Jokšas. „Bucus“ ant vinies jis kabina sulaukęs 37-erių metų. Klubas dėkingas šiam sportininkui už jo indėlį į komandos rezultatus ir profesionalumą bei linki didžiausios sėkmės tolimesnėse gyvenimo veiklose.

Sutartys su „Atlantu“ baigė galioti Vytui Gašpuičiui, Justui Raziūnui, Povilui Valinčiui, Maksimui Maksimovui, Mariui Papšiui, Dovydui Norvilui, Aleksandrui Buišminui, Aboului Syllai ir Donatui Kazlauskui. Su kai kuriais iš jų bus pradėtos derybos dėl tolesnio žaidimo Klaipėdos komandoje.

Kitam sezonui sutartis su klubu turi būrys sportininkų: komandos kapitonas Andrius Bartkus, Markas Beneta, Rokas Gedminas, Kazimieras Gnedojus, Skirmantas Rakauskas, Olegas Dmitrijevas, Ovidijus Verbickas, Domantas Šimkus, Vincentas Šarkauskas, Jonas Bičkus, Neilas Urba.

Jau anksčiau klubas pasirašė sutartis su jaunais, perspektyviais talentais, kurie, tikimasi, ateityje taps kertiniais pagrindinės komandos žaidėjais. Iki 2018 metų liepos mėnesio kontraktas sudarytas su 16-mečiu Vladislavu Kučerovu, iki tų metų pirmųjų mėnesių – su taip pat 16-mečiais Gintu Rakausku ir Jordanu Šveikausku. Trys 1999 metais gimę jaunuoliai – Deividas Šiuša, Jevgenijus Dodonovas ir Rokas Filipavičius pasirašė sutartis iki 2017 metų antrosios pusės – rugpjūčio, rugsėjo ir gruodžio mėnesių.

„Atlantas“ ir toliau laikosi politikos, kurios tikslas- auginti jaunus klaipėdiečius, kurie rungtyniautų keturiskart šalies čempionų gretose. Nors auginami savi žaidėjai, tačiau ieškoma ir jaunų talentų. Štai nuo 2017 metų įsigalios sutartys su perspektyviu Rusijos vartininku Arkadijumi Želninu ir gynėju Ričardu Šveikausku.

Artimiausioje ateityje klubas paskelbs ir apie kitus pokyčius komandos sudėtyje.