Su 27-erių futbolininku buvo pratęsta sutartis kitam sezonui. Anot klubo sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, apsisprendimas dėl sutarties pratęsimo nebuvo sunkus.

„Linas šį sezoną tapo svarbiu komandos žaidėju. Kartu su Mamadou Mbodji jis sudarė tvirtą ir patikimą vidurio gynėjų duetą, galintį ne tik griauti varžovų atakas, bet ir kelti sumaištį jų baudos aikštelėje. Nors Lino sutartis su „Žalgiriu“ dar nebuvo pasibaigusi, bet mes nusprendėme pratęsti ją ilgesniam laikui. Tikiuosi, kad artimiausius kelerius metus Linas bus kertine „Žalgirio“ komandos figūra ir tikru ekipos lyderiu“, - kalbėjo M. Nikoličius.

Iš Panevėžio kilęs „Žalgirio“ atstovas šiemetinį sezoną įvertino pozityviai ir kitais metais aukštai vietos fronte pakeltos kartelės nuleisti žemiau nė neketina.

„Pirmą sezoną „Žalgiryje“, aišku, įvertinčiau teigiamai. Iškovojome daug titulų ir džiaugiuosi dėl to. Pačiam irgi pakankamai neblogai sekėsi prisidėti prie pergalių. Tikslai išliks tokie patys, kokie buvo šiemet - laimėti viską ir žymiai geriau pasirodyti Europoje.“

Nieko keisto, jog itin skaudi nesėkmė antroje tarpusavio akistatoje su „Astana“ (Kazachstanas) klubu Čempionų lygos atrankos varžybose gynėjui dar iki šiol kelia skaudžius prisiminimus.

„Pralaimėjimas Astanoje buvo skaudžiausias ne tik šį sezoną, bet ir per visą mano karjerą. Šis momentas atmintyje įstrigs turbūt visam gyvenimui“, - pasakojo abiejuose mačuose be keitimų rungtyniavęs gynėjas.

L. Klimavičius taip pat atskleidė aspektus, į kuriuos labiausiai dėmesį kreipė strategas Valdas Dambrauskas.

„Labiausiai akcentuojama buvo pati žaidimo kokybė, žaidimas su kamuoliu. Sezono pradžioje teko ir pačiam apsiprasti su trenerio reikalavimais, bet, manau, komanda visą sezoną gerai tą suprato ir įvykdė.“

Praėjusį sezoną A lygoje L. Klimavičius per 28-erias rungtynes pasižymėjo kartą, kai padovanojo žalgiriečiams pergalę antro rato mače su Jonavos „Lietava“. Jis taip pat atliko rezultatyvų perdavimą akistatoje su Kauno „Stumbru“. Tada efektingai „žirklėmis“ smūgiavęs Matija Ljujičius pelnė gražiausią 2016 metų čempionato įvartį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją