Aiškumas. Viskas savo lentynose. Vilniaus „Žalgiris“ auksą, o „Trakai“ – sidabrą užsitikrino jau anksčiau, Marijampolės „Sūduvai“ bronzą garantavo pergalė namie 3:1 prieš Klaipėdos „Atlantą“. Taškais klaipėdiečiai dar gali susilyginti su marijampoliečiais, bet tarpusavyje šiemet geriau žaidė „Sūduva“. Analogiška situacija šiek tiek žemiau: Jonavos „Lietava“ taškais dar gali pavyti Kauno „Stumbrą“, bet penktosios vietos nebeužims, nes prieš kauniečius šį sezoną taip ir nelaimėjo.

Rezultatyvūs. Visose trejose 32-ojo turo rungtynėse kamuolys į vartus skriejo po keturis kartus.

Arti. Lygos snaiperių karaliaus titulas Andrijai Kaludžerovičiui – ranka pasiekiamas. „Žalgirio“ snaiperis į „Stumbro“ vartus įmušė dukart. Asmeniniame serbo aktyve dabar yra 19 įvarčių, o artimiausio persekiotojo Nerijaus Valskio iš „Trakų“ – 15.

Pagaliau. „Sūduva“ šalies čempionato medalius iškovojo pirmą kartą nuo 2012-ųjų. Trejus metus marijampoliečiai, kurie prieš tai nuo prizininkų pakylos nebuvo nustumti keturis sezonus iš eilės, vis balansavo tarp ketvirtos ir penktos turnyro rikiuotės pozicijų.

Aritmetika. „Atlantas“ prizininku netapo pirmą kartą per ketverius metus. „Neturėjome puolėjo, kuris daug muštų, o krašto saugai to irgi nedarė. Donatas Kazlauskas ir Marius Papšys įmušė po dukart, – skaičiavo klaipėdiečių treneris Konstantinas Sarsanija. – Gal kitaip kalbėtume, jei jie būtų daliję rezultatyvius perdavimus, bet atliko jų tik po tris. Prastas sezonas – pralaimėjome viską, ką galėjome. Manau, kad bus didelių permainų“.

Pristabdė. Keturių iš eilės „Žalgirio“ pergalių serija „SMScredit.lt A lygoje“ nutrūko – vilniečiai namie sužaidė su „Stumbru“ 2:2. Iš septynių dvikovų su čempionais šiemet laikinosios sostinės komanda pralaimėjo penkias, o lygiosiomis sužaidė antrąsyk – anksčiau kauniečiams tai pavyko padaryti LFF taurės turnyre. Ir irgi Vilniuje.

Nervai. Antrame kėlinyje „Žalgirio“ saugai Mantas Kuklys ir Matija Ljujičius ėmė aiškintis santykius tarpusavyje bei buvo nubausti geltonomis kortelėmis. Sostinės futbolininkų treneris Valdas Dambrauskas užsiminė, kad žaidėjai šiemet gal jau ir persisotino futbolu, bet pabrėžė, kad jiems dar savaitę teks pakentėti.

Atvirai. „Rezultatą iškovojome ne žaidimu, o kovingumu, noru“, – tašku, garantavusiu penktą vietą, džiaugėsi „Stumbro“ futbolininkas Vilius Armanavičius.

Nenuolaidžiavo. Nors „Trakams“ akistata su „Lietava“ turnyrinės reikšmės neturėjo, riterių treneris Sergejus Kovalecas į aikštę metė smogiamąsias pajėgas. Šalies vicečempionai beveik visą dvikovos laiką dominavo aikštėje ir laimėjo 3:1.

Dienotvarkė. Aštuoniolikmetis „Lietavos“ saugas Edgaras Makarovas sekmadienio rytą sužaidė rungtynes atstovaudamas miesto sporto mokyklos komandai, o po pietų stojo į kovą su „Trakais“ ir rungtyniavo kėlinį.

Finišas. Sezono uždanga nusileis šeštadienį, kai Vilniuje „Žalgiris“ sužais su „Trakais“, Kaune – „Stumbras“ su „Atlantu“, o Jonavoje – „Lietava“ su „Sūduva“.