Į dėmesio epicentrą patekęs B. Atajičius juokais skundėsi, kad sezono pabaigoje švęsti gimtadienį neapsimoka.

„Visi sveikina, spaudžia ranką, apkabina, bet niekas net nesiruošia įteikti jokios dovanos. Anksčiau gimtadienius šventę žaidėjai gaudavo taures, bet panašu, kad jos baigėsi“, – juokavo B. Atajičius.

Vis dėlto, surimtėjęs B. Atajičius pripažino, kad gimtadieniams didelės reikšmės neskiria ir dovanų tikrai nesitiki.

„Gimtadieniai buvo svarbūs vaikystėje ar ankstyvoje jaunystėje. Dabar tai tik dar viena diena. Man tikrai nerūpi daiktai, dovanos ir pan. Galiu pasakyti ir kitaip – man kiekviena diena yra kaip gimtadienis. Kodėl? Nes aš kiekvieną dieną žaidžiu futbolą, darau tai ką labiausiai mėgstu ir geriausiai moku. Nors man suėjo 23-eji, bet dėl to niekas iš esmės nepasikeitė. Jaučiuosi taip pat kaip ir vakar. Gal tik labiau pavargęs po treniruotės“, – samprotavo „Žalgirio“ futbolininkas.

Švedijos Malmės mieste gimęs B. Atajičius paskutinius septynerius metus savo gimtadienius švenčia būdamas toli nuo namų. Nuo 2010 iki 2015 metų jis žaidė Glazgo „Celtic“ klubo (Škotija) ekipose, o praėjusį sezoną praleido Suomijoje, šalies čempionų Seinajoki SJK komandoje.

2016 metų pradžioje persikėlęs į Lietuvą B. Atajičius apsivilko „Žalgirio“ aprangą. Šį sezoną „Žalgirio“ gretose iš viso jis sužaidė 30 rungtynių, pelnė 8 įvarčius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus. Tiesa, kalbėdamas apie asmeninius pasiekimus B. Atajičius tikino, kad nėra jais patenkintas.

„Negaliu sakyti, kad sezonas man buvo prastas, bet tikrai neparodžiau visko, ką galiu ir sugebu. Buvo ir traumų, dėl kurių turėjau praleisti kelias rungtynes, praradau žaidimo ritmą. Taip nutiko net kelis kartus šį sezoną – vos tik pradėdavau jaustis geriau, patirdavau traumą. Nieko rimto, bet vis tiek tekdavo praleisti kelias savaites be futbolo. Tikiuosi, kad kitais metais pavyks išvengti tokių duobelių“, – vylėsi B. Atajičius.

Savo ruožtu, FK „Žalgiris“ šiais metais Lietuvoje iškovojo visus titulus. B. Atajičius prisidėjo prie komandos pergalių LFF Supertaurės ir taurės turnyruose, taip pat padėjo apginti ir šalies čempionų titulą.

„Lietuvoje sezonas mums tikrai buvo geras. Vis dėlto, manau, kad kai kuriose rungtynėse „Žalgiris“ galėjo žaisti geriau. Bent jau sezono pradžioje kilo sunkumų, nes faktiškai buvome nauja komanda, reikėjo apsiprasti vieniems su kitais, susipažinti. Iš tiesų, dar ir dabar nėra absoliutaus savitarpio supratimo, mes dar tikrai galime tobulėti ir gerinti žaidimą. Tikiuosi, kad po sezono komandos branduolys išliks nepakitęs ir kitais metais mes sėkmingai žaisime ne tik Lietuvoje, bet ir UEFA Čempionų lygos varžybose. Atvirai kalbant, mes ir šiais metais Čempionų lygoje galėjome pasiekti daugiau. Nemanau, kad buvome silpnesnė komanda nei „Astana“, tiesiog mums labai nepasisekė“, – dramatišką „Žalgirio“ pralaimėjimą atsakomose UEFA Čempionų lygos antro atrankos etapo rungtynėse Astanoje prisiminė B. Atajičius.

Šį sezoną „Žalgiris“ dar sužais dvi „SMScredit.lt A lyga“ rungtynes. Lapkričio 18 d. (penktadienį) 19.15 val. šalies čempionai sostinės „Sportima“ manieže priims Kauno „Stumbro“ ekipą, o lapkričio 26 d. taip pat „Sportimoje“ paskutinį kartą šiais metais išmėgins jėgas su antrą vietą pirmenybėse užsitikrinusiais „Trakų“ futbolininkais.

„Būtų puiku baigti sezoną pergalėmis. Dabar „SMScredit.lt A lyga“ čempionate esame laimėję ketverias rungtynes iš eilės, norėtųsi tą seriją pratęsti iki šešių. Kita vertus, sezono pabaigoje jaučiasi nuovargis, į paviršių iškyla smulkios traumos ir negalavimai. Tai normalu. Mes jau senokai užsitikrinome čempionų titulą, tad dabar galime tiesiog mėgautis futbolu, mėgautis žaidimu. Dažniausiai, kai žaidi savo malonumui, būna ir pergalės“, – teigė B. Atajičius.

Paskutinis sezono mačas su „Trakais“ B. Atajičiui nebus tik formalumas.

„Manau, kad būtent su šia komanda sužaidžiau geriausias savo rungtynes „Žalgiryje“. Tai nutiko pirmame „SMScredit.lt A lyga“ ture. Pamenu, kad tada iš pradžių nepavyko realizuoti 11 metrų baudinio, bet antroje rungtynių dalyje įmušiau du įvarčius ir mes laimėjome 2:0. Man asmeniškai tai buvo geriausios sezono rungtynės. Tikiuosi, kad paskutinis mūsų susitikimas su „Trakais“ ir vėl atneš sėkmę man ir komandai“, – kalbėjo B. Atajičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją