Fiodoras Černychas

Gimė: 1991 m. gegužės 21 d. Maskvoje;
Amžius: 25 metai;
Pozicija: Puolėjas/Saugas;
Rinktinėje: 30 rungtynių, 8 įvarčiai;
Klubas: Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija);
Ankstesni klubai: Vilniaus „Granitas“, Mogiliovo „Dnepr“ (Baltarusija), Novolopocko „Naftan“ (Baltarusija), Lenčnos „Gornik“ (Lenkija).

2016 metų statistika
Rinktinėje: 9 rungtynės(696 min. 5 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas);
Klube: Balstogės „Jagiellonia“ (Lenkija). 28 rungtynės, 7 įvarčiai, 1 rezultatyvus perdavimas.

F. Černycho gyvenimo bei karjeros kelias – unikalus ir skirtingas nuo daugelio jo bendraamžių. Futbolininkas gimė Maskvoje, nuo vaikystės užaugo Vilniuje, bet mūsų šalyje sužaidė tik trečioje pagal pajėgumą lygoje, o profesionalo karjerą pradėjo Baltarusijoje.

Ten jis laimėjo šalies čempionato bronzą ir taurės turnyrą, tačiau individualiai labiausiai atsiskleidė Lenkijoje.

Kukliame Lenčnos „Gornik“ klube F. Černychui teko persikvalifikuoti į puolėją. Su šiuo nauju vaidmeniu jis susitvarkė itin sėkmingai ir pirmą sezoną „Ekstraklasoje“ pateko tarp rezultatyviausių.

Lietuvos rinktinėje F. Černychas debiutavo prieš ketverius metus kontrolinėse rungtynėse Armėnijoje, tačiau į save dėmesį rimčiau atkreipė tik 2013-ųjų pabaigoje, kai įmušė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą dvikovoje prieš latvius.

Universalus žaidėjas greitai tapo svarbia rinktinės figūra, tačiau net jis pats nesitikėjo, kad būtent jam, vos 25-erių, prie rinktinės vairo stojęs treneris Edgaras Jankauskas patikės kapitono raištį.

„Buvau nustebęs, kai treneris pasakė, kad išvesiu komandą. Tai didelė garbė ir didelė atsakomybė“, – apie tą epizodą sakė futbolininkas.

Šią atsakomybę F. Černychas pateisino su kaupu – po vasarą įmušto įvarčio į Estijos vartus,jis įsibėgėjo ir pasižymėjo per 4 iš 5 tolimesnių rinktinės rungtynių – su Latvija, Slovėnija, Škotija ir Malta.

Lenkijos čempionate tiek F. Černychui, tiek „Jagiellonia“ klubui praėjęs sezonas buvo nesėkmingas, tačiau liepą startavusiame naujame „Ekstraklasa“ sezone jis sudarė įspūdingą duetą su estu Konstantinu Vasiljevu. Penki lietuvio įvarčiai yra viena iš priežasčių, dėl kurios Balstogės ekipa žengia lygos viršūnėje.

Geriausio šalies futbolininko platformą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)