„Manau, kad slovakų lygis panašus į slovėnų ir škotų. Esame pajėgūs ir prieš juos demonstruoti tokį futbolą kaip ankstesnėse rungtynėse. Mūsų planas – toks pat, kaip anksčiau: spausti varžovus, žaisti patiems, apsiginti ir pelnyti įvartį. Nieko labai naujo. Keičiasi tik tam tikri specifiniai nurodymai, bet koncepcija – visada ta pati“, – dvikovos išvakarėse teigė 21-erių žaidėjas.

Prieš išvykstant į Slovakiją, lietuvių vairininkas Edgaras Jankauskas pabrėžė, kad jam didžiausias pasiekimas būtų, jei varžovai nepriverstų jo auklėtinių suabejoti žaidimu, demonstruotu pirmose trejose ciklo rungtynėse.

V. Slivka patikino, kad bent jau niūrūs spėjimai tokio efekto neturėjo.

„Futbolininkai neskaito, kas prognozuojama ir rašoma. Jeigu ir skaito, tai nekreipia dėmesio. Taip turi elgtis profesionalai“, – sakė saugas.

Olandijos antros pagal pajėgumą lygos „Den Bosch“ ekipai atstovaujantis lietuvis priklauso Italijos čempionų Turino „Juventus“ klubui. Praėjusią vasarą jis pratęsė sutartį su „Senąja senjora“ iki 2018 metų vidurio.

Nors pačiam debiutuoti „Serie A“ pirmenybėse V. Slivkai iki šiol nebuvo progos, Italijos pirmenybes futbolininkas seka atidžiai. Ir Slovakijos ekipos bei „Napoli“ klubo lyderį Mareką Hamšiką gali drąsiai įrašyti į geriausių Apeninų pusiasalyje žaidžiančių saugų penketą.

Su M. Hamšiku V. Slivkai gali tekti ne kartą tiesiogiai susidurti penktadienį 19 tūkst. žiūrovų talpinančiame Antono Malatinskio stadione, bet dėl pastaruoju metu įvarčiais trykštančio slovako grėsmės jis nesijaudina.

„M. Hamšikas ryškus ne tik Slovakijos rinktinėje, bet ir „Serie A“. Bet mes vieno žaidėjo išskirti iš kitų nesiruošiame“, – teigė futbolininkas.

Primename, kad 2018 m. pasaulio čempionato atrankos F grupės rungtynės tarp Slovakijos ir Lietuvos prasidės penktadienį, 21.45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)