Ernestas Šetkus

Olandijos lygoje žaidžiantis Lietuvos rinktinės narys ir toliau džiugina puikiu žaidimu. E.Šetkaus atstovaujama ekipa „ADO Den Haag“ namuose rezultatu 1:0 patiesė „Willem II“ komandą. Lietuvis žaidė visas 90 minučių.

Po šios pergalės „ADO Den Haag“ pakilo į 9-ą Eredivisie lygos vietą. Tiesa, šiame ture komanda gali nukristi žemiau, nes ne visos ekipos sužaidė savuosius susitikimus.

Tadas Simaitis

Pajėgiausioje Azerbaidžano lygoje Tado Simaičio atstovaujama „Kapaz“ namuose 0:0 sužaidė su „Sumqayit“ ekipa. Lietuvis žaidė visą susitikimą bei, akivaizdu, įvarčio nepraleido. Tiesa, nuo 62-os susitikimo minutės „Kapaz“ žaidė mažumoje, nes iš aikštės už antrą geltoną kortelę buvo išvarytas K.Diniyevas. Tai tik dar labiau padidina nuopelnus lietuviui.

Po šių lygiųjų T.Simaičio atstovaujama „Kapaz“ išliko 5-oje vietoje iš 8 komandų.

Džiugas Bartkus

Stipriausioje Maltos lygoje ir toliau vis tvirčiau jaučiasi Džiugas Bartkus. Vartininko atstovaujama „Valletta“ ekipa svečiuose 3:0 įveikė „Hamrun Spartans“ komandą. Lietuvis žaidė visas 90 minučių.

„Valletta“ ekipa, nepaisant pergalės, liko 3-oje Maltos stipriausios futbolo lygos vietoje.

„Ekstraklasa“ lygoje – lietuvių akistata

Stipriausioje Lenkijos lygoje susitiko dviejų Lietuvos rinktinės žaidėjų atstovaujami klubai – „Jagiellonia“ bei „Piast“. „Jagiellonia“ komandoje žaidžia Fedoras Černychas, o „Piast“ – Edvinas Girdvainis.

Šį kartą pergalę rezultatu 2:0 šventė „Jagiellonia“. F. Černychui pasižymėti nepavyko, tačiau lietuvis susitikimą pradėjo startinėje sudėtyje. Tiesa, 78-ą minutę jis buvo pakeistas.

Edvinas Girdvainis akistatą taip pat pradėjo nuo pirmos minutės, tačiau kaip ir Lietuvos rinktinės kapitonas, buvo pakeistas. Iš viso gynėjas sužaidė 76 minutes.

Po antros pergalės iš eilės „Jagiellonia“ bent kuriam laikui pakilo į pirmą Ekstraklasa pirmenybių vietą, o „Piast“ liko 11-oje vietoje.