Prieš trejus metus atstovaudamas Marijampolės „Sūduvai“ N. Valskis sužaidė geriausią sezoną karjeroje pelnydamas 27 įvarčius. Nors šiemet tokio pat rezultato pakartoti nepavyks, jis dar turi puikiausias galimybes pakovoti dėl A lygos auksinio batelio. Nuo žalgiriečio Andrijos Kaludjerovičiaus „Trakų“ puolėjas atsilieka vos vienu įvarčiu.

„Viskas mano rankose. Progų turiu, tiesiog reikia jomis pasinaudoti. Sakyčiau, laiko klausimas, kada pramušiu, tad kovą duosiu iki pat galo. Vis tik, manau, kad šią dieną favoritas yra A. Kaludjerovičius“, – oficialiai „Trakų“ svetainei sakė N. Valskis.

– Nerijau, rezultatyviausio žaidėjo titulas – tai tik ambicijų patenkinimas ar kažkas daugiau?

– Kiekvieno sportininko prigimtis yra būti geriausiu. Aš ne išimtis – visada noriu būti pirmas. Nors asmeniniai rezultatai niekada neužgoš komandinių, tačiau ir asmeniniai titulai patenka į istoriją, o daugeliui gerų puolėjų nė karto nepavyko tokio titulo iškovoti. Jau nekalbant apie tai, kad turiu šansą šią sėkmę pakartoti.

– Prieš keletą mėnesių minėjai, kad prieš sezoną išsikėlei tikslą – surinkti 20 taškų (įvarčiai + rezultatyvūs perdavimai). Ar pasiekęs tą tikslą, išsikėlei naują?

– Ne. Tikslus užsibrėžiu prieš sezoną ir jo metu nekeičiu. Aišku, būtų gerai, jei įmuščiau tiek, kad laimėčiau A lygos auksinį batelį (šypsosi).

– „Trakai“ šiemet ne kartą deklaravo kovą dėl aukso, tačiau jau dabar aišku, kad jo nebus. Ar galima teigti, kad šiemet antra vieta yra riba, kurią galėjo pasiekti komanda?

– Pagalvoju, kaip būtų, jeigu tie naujokai, kurie papildė mūsų komandą – būtų papildę anksčiau. Galvoju, kad tada ta antra vieta būtų ne riba. Tuomet, po didžiulių permainų, mes praradome per daug taškų, tad reikia pripažinti, kad antra vieta yra pelnyta.

– Tiesa, tą antrą vietą dar reikia iškovoti. Komanda supranta, kad kol kas padaryti ne visi darbai?

– Neabejoju, kad antrą vietą užimsime. Esame gana patyrusi komanda, kad sugebėtumėm išsaugoti pranašumą, kurį susikrovėme. Liko trejos rungtynės, per kurias privalome žaisti gražų žaidimą ir tuo mėgautis.

– Sekmadienį pirmąkart namų rungtynes žaisite manieže. Kas turės didesnį pranašumą: „Trakai“ ar „Stumbras“?

– Nemanau, kad kuri nors komanda turės iš to pranašumą. Abiem komandoms sąlygos bus vienodos, tad tik žaidimas parodys, kam čia geriau, o kam negeriau. „Stumbro“ ekipa kovinga, atiduodanti daug jėgų. Žiūrėsime.