Pasinaudodamas nacionalinių rinkinių mačams skirta pertraukėle lapkričio 9-10 dienomis pajėgiausias Lietuvos futbolo klubas lankysis Breste bei sužais draugiškas rungtynes su vietos „Dinamo“ komanda.

Nuo 1960 m. gyvuojanti Bresto „Dinamo“ ekipa iki 1992 m. daugiausiai rungtyniavo trečioje pagal pajėgumą Sovietų Sąjungos futbolo lygoje. Subyrėjus Sovietų Sąjungai Bresto futbolo klubas tapo pastoviu Baltarusijos čempionato dalyviu. 1992-aisiais „Dinamo“ šalies pirmenybėse užėmė trečią vietą. Iki šiol tai yra geriausias Bresto ekipos rezultatas.

2007 m. „Dinamo-Brest“ iškovojo Baltarusijos futbolo taurę, tais pačiais metais debiutavo ir UEFA taurės turnyre. 2010 m. Bresto futbolininkai šalies čempionate užėmė penktą vietą, bet paskutiniai keli metai nebuvo tokie sėkmingi. Pernai „Dinamo“ Batarusijos pirmenybėse buvo tik 12-a (tarp 16 komandų), o šiais metais žengia devintoje pozicijoje.

Vilniaus „Žalgiris“ praėjusį sekmadienį savo aikštėje 2:0 įveikė Klaipėdos „Atlantą“ ir likus trims turams iki „SMScredit.lt A lyga“ pirmenybių pabaigos užsitikrino čempionų titulą. Nors visi sezono tikslai jau pasiekti, bet komandos vyriausias treneris Valdas Dambrauskas tikina, kad žalgiriečiai atsipalaiduoti neketina. „Kaip jau ne kartą sakiau, „Žalgirio“ vardas įpareigoja mus visose rungtynėse kautis tik dėl pergalių.

Nesvarbu, ar tai būtų „SMScredit.lt A lyga“, ar kontrolinės rungtynės. Todėl ir išvyka į Baltarusiją nebus tik turistinė kelionė. Esame pajėgiausias Lietuvos futbolo klubas, suprantame, kad kitų šalių ekipoms mus nugalėti yra didelė garbė, nes tada jie gali sakyti, jog įveikė Lietuvos čempionus. Stengsimės jiems tokios progos nesuteikti“, - pareiškė V. Dambrauskas.

Tai nebus pirma „Žalgirio“ pažintis su Baltarusijos futbolo atstovais. Pernai žalgiriečiai sužaidė dvi rungtynes su Minsko „Dinamo“ ekipa (Vilniuje 3:0 laimėjo „Žalgiris“, o Minske 1:0 – „Dinamo“), taip pat du kartus išmėgino jėgas ir su FK „Minsk“ komanda.

Praėjusių metų lapkričio 19 d. Vilniuje vykęs draugiškas susitikimas su šia Baltarusijos sostinės ekipa baigėsi taikiai 2:2, o šių metų vasario 3 d. Minske žalgiriečiai laimėjo 1:0. „Visada įdomu ir naudinga išmėginti jėgas su kitos šalies futbolo klubais.

Su Baltarusijos ekipomis žaidėme ne kartą, galima drąsiai sakyti, kad visi varžovai buvo pajėgūs ir verti dėmesio. Nors Bresto „Dinamo“ komanda rikiuojasi antroje turnyro lentelėje dalyje, bet Baltarusijos futbolą išmanantys žmonės sakė, jog šis klubas paskutiniu metu smarkiai pasikeitė, atėjo nauji savininkai, su rimtomis ambicijomis ir dideliais užmojais.

Bet kuriuo atveju, tokios rungtynės bus prasmingesnės nei įprastinės treniruotės. Kadangi neturėsime į Lietuvos nacionalinę vyrų futbolo rinktinę iškviestų futbolininkų, galės pasirodyti kiti „Žalgirio“ žaidėjai – perspektyvus jaunimas bei paskutiniu metu mažiau žaidimo praktikos turėję žalgiriečiai“, – teigė V. Dambrauskas.

Į Brestą žalgiriečiai išskris specialiai užsakytu lėktuvu iš Vilniaus oro uosto lapkričio 9 d. (trečiadienį). Kontrolinės „Žalgirio“ ir „Dinamo“ rungtynės įvyks lapkričio 10 d. (ketvirtadienį), netoli Bresto esančiame Beriozos miestelyje. Jo pradžia – 12 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją