Keturi. Tiek titulų šiemet iškovojo Vilniaus „Žalgiris“, laimėjęs supertaurę, net dvi LFF taures ir, – po pergalės 2:0 prieš Klaipėdos „Atlantą“, – „SMScredit.lt A lygos“ pirmenybes. Simboliška, bet skaičių 4 galima minėti ir dar viename kontekste – čempionais vilniečiai tapo ketvirtą kartą iš eilės.

Situacija. 12 taškų nuo „Trakų“ atitrūkęs „Žalgiris“ – varžovams nebepavejamas. Senosios sostinės komanda prieš Marijampolės „Sūduvą“ pirmauja penkiais, prieš Klaipėdos „Atlantą“ – aštuoniais taškais. Medalių spindesys ir toliau masina visas tris šias komandas.

Pažadas. „Džiaugiamės, kad sezonas baigėsi mėnesiu anksčiau“, – neslėpė „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas. Tačiau ir jis, ir vienas komandos lyderių Mantas Kuklys pažadėjo, kad čempionai ir toliau kovos dėl pergalės kiekvienose rungtynėse – pasak V. Dambrausko, „Žalgirio“ vardas įpareigoja.

Tikrovė. „Jei „Žalgiris“ neatsipalaiduos, gal atims taškų iš „Sūduvos“. Jei nutiks kitaip, liks pasitikėti savimi. Laimėję visas trejas likusias rungtynes, bronzą gal ir iškovotume“, – pasvarstė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.

Dušas. Šaltu dušu „Sūduvos“ puolimas „Trakus“ perliejo rungtynių Vilniuje paskutinėmis minutėmis. Dvikovos, kurią gamta paįvairino krušos šuorais, pabaigoje Mariaus Činiko iš aikštės krašto į baudos aikštelę pasiųstas kamuolys įkrito į vartus. Galutinis rezultatas – 1:1.

Baudinys. Gana anksti įvartį praleidusi Marijampolės komanda rezultatą išlyginti galėjo dar iki pertraukos, bet Predragas Pavlovičius, mušdamas 11 metrų baudinį, pasibeldė į Dievo langus. „Manau, kad mūsų žaidimą išbalansavo ne tiek praleistas įvartis, kiek neįmuštas baudinys“, – nuomonę išsakė „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas.

Nutrūko. Marijampolės komanda nelaimėjo pirmą kartą po keturių iš eilės pergalių, tačiau persvarą prieš „Atlantą“ padidino. „Gali būti, kad iškovotas taškas mums lems sezono baigtį“, – spėjo M. Činikas.

Rutina. „Trakai“ su „Sūduva“ šiemet tarpusavyje sužaidė aštuntą kartą – komandos triskart buvo susidūrusios ir LFF taurės turnyre. Senosios sostinės komanda iki tol laimėjo penkis kartus, o lygiosios užfiksuotos pirmąsyk.

Aukštyn. Kauno „Stumbras“ 3:1 įveikė Jonavos „Lietavą“, aplenkė šią komandą turnyro lentelėje ir susigrąžino penktą vietą. Iš penkerių šio sezono „SMScredit.lt A lygos“ rungtynių „Stumbras“ prieš jonaviškius laimėjo ketverias, o nugalėtas aikštės nepaliko nė karto.

Siautėja. Aštuoniolikmetis Donatas Konikas dvikovoje su „Lietava“ įmušė ir rezultatyviai asistavo. Vos 73 minutes šį sezoną žaidęs „Stumbro“ puolėjas savo taupyklėje turi du įvarčius ir rezultatyvų perdavimą.

Išlikimas. Utenos „Utenis“ sėkmingai pradėjo kovą dėl teisės likti lygoje. Konkurentą iš pirmosios lygos – „Palangą“ – uteniškiai išvykoje įveikė 3:2, nors galėjo laimėti ir prabangesne persvara: antrojo kėlinio viduryje rezultatas buvo 3:0. Kad ir kaip būtų, prieš atsakomąją dvikovą namie „Utenis“ tvirtai kontroliuoja situaciją.