Trečiadienį per Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos posėdį sostinės merui Remigijui Šimašiui buvo įteikta prieš mėnesį Klaipėdoje laimėta Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurė.

Beje, tą pačią taurę žalgiriečiai merui įteikė ir šių metų gegužę, bet R. Šimašius įrodė, jog žino „Žalgirio“ pergalių chronologiją.

„Tiesa, taurė jau matyta, bet „Žalgiris“ ją iškovojo šeštą kartą iš eilės, be to, jau antrą kartą šiais metais, tad tame nėra nieko nuostabaus. Gaila, kad Klaipėdoje man nepavyko sudalyvauti LFF taurės turnyro finale, bet dėl to džiaugsmas žalgieriečių pergale nesumažėjo. Man, kaip ir futbolininkams bei sirgaliams, klubo pergalės niekada nepabosta. Aišku, pirmą kartą laimėjus taurės skonis būna ypatingas, bet paskui atsiranda azartas tą taurę kuo ilgiau išlaikyti savo rankose. Manau, kad jis nedaug kuo nusileidžia pirmai pergalei“, - teigė R. Šimašius.

Tradiciniame trofėjaus įteikime dalyvavo„Žalgirio“ klubo direktorė Vilma Venslovaitienė, komandos treneriai Valdas Dambrauskas ir Andrius Skerla bei futbolininkai – kapitonas Egidijus Vaitkūnas, Mantas Kuklys, Linas Klimavičius, Vytas Lukša, Saulius Mikoliūnas bei legionierius iš Serbijos Andrija Kaludjerovičius.

„Eidama į šią salę, pagalvojau, kad mes savivaldybei jau nusibodome. Bet kaip sakė meras, nuo pergalių pavargti neįmanoma, o iškovotais trofėjais niekada nepasisotinsi. Tai yra sportininkų duona, svajonė ir jų darbo įvertinimas. Manau, kad „Žalgirio“ pergalės yra džiugi žinia miestiečiams, nes mes rodome, jog jų investicija į futbolo klubą pasiteisina“, - kalbėjo V. Venslovaitienė.

Priimdami LFF taurę savivaldybės nariai „Žalgiriui“ palinkėjo sėkmės ne tik Lietuvoje, bet ir UEFA Čempionų lygos varžybose. Ir ne šiaip varžybose, o net jų finale. „Geras palinkėjimas. Tačiau žaisti Čempionų lygos finale yra daugiau nei svajonė. Gal kada nors taip ir nutiks, bet mes šią užduotį paliksime ateities kartoms“, – linksmai atrėmė V. Venslovaitienė.

Jau šį savaitgalį „Žalgiris“ savo trofėjų kolekciją gali papildyti ir „SMScredit.lt A lyga“ nugalėtojų taure. „Linkiu, kad tai nutiktų sekmadienį. Tikiu, kad taip ir bus“, - tvirtai pareiškė Vilniaus meras R.Šimašius. „Čempionų titulas mums yra labai reikalingas. Maksimali programa – užsitikrinti jį jau šį sekmadienį. Tikiu komanda, neabejoju, kad futbolininkai yra puikiai pasiruošę ir patys nori kuo greičiau pasiimti paskutinį sezono trofėjų“, – konstatavo „Žalgirio“ direktorė V. Venslovaitienė.

Vilniaus „Žalgirio“ ir Klaipėdos „Atlanto“ rungtynės šį sekmadienį vyks LFF stadione. Jų pradžia – 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)