Šeimininkai garbės įvartį pelnė per teisėjo pridėtą laiką. 93-ią min. žalgiriečių gynybą pramušė „Bangos“ puolėjas Erikas Vainoras. Prieš tai – 86-ą min. puikią progą pasižymėti turėjo ir „Bangos“ lyderis Aurelijus Staponka, bet jo smūgį nuo 11 metrų žymos atrėmė „Žalgirio“ dublerių vartininkas Karolis Čirba.

„Turiu pasakyti, kad likau labai patenkintas rungtynėmis Gargžduose, vaikinų nusiteikimu ir tuo kaip jie įgyvendino mano nurodymus. Buvo ir sunkių momentų, kai reikėjo pakentėti, pasiginti ir atiduoti daugiau jėgų. Jie viską atlaikė, o apdovanojimu tapo puiki pergalė, - fkzalgiris.lt portalui sakė „Žalgirio B“ komandos vyriausias treneris Andrius Skerla. - Pirmame kėlinyje šeimininkai ilgiau laikė kamuolį, gal kiek daugiau atakavo, turėjo progų, bet tai nebuvo žaidimas į vienus vartus. Mes taip pat pavojingai kontratakavome, galėjome ir privalėjome įmušti. O kai antro kėlinio viduryje pagaliau pramušėme, žaidimas pasikeitė, atsivėrė ir mes jau savo šanso nepaleidome. Įmušėme antrą, po to trečią įvartį, ir, nors varžovai pačioje susitikimo pabaigoje rezultatą sušvelnino, bet tai jau nieko nereiškė.“

Pirmą įvartį į „Bangos“ vartus įmušęs J. Momkus taip pat atliko ir du rezultatyvius perdavimus. Kalbėdamas apie rungtynes 18-metis „Žalgirio B“ puolėjas tikino, kad laimėti padėjo maksimalus susikaupimas.

„Buvome rimtoje duobėje, per paskutines penkias savaites neiškovojome nei vienos pergalės, bet šį kartą į aikštę išėjome maksimaliai susikaupę ir užsivedę. Stengėmės, kovojome ir pasiekėme savo tikslą. Galima sakyti, padarėme tai, ką turėjome padaryti ir per ankstesnes rungtynes, kurių, deja, nesugebėjome laimėti. Treneris nurodė žaisti daugiau antru numeriu, kantriai gintis ir laukti savo šansų. Tą ir darėme, ir mums pasisekė“, - konstatavo šį sezoną jau 19 įvarčių pirmoje lygoje pelnęs J. Momkus.

Pasak A. Skerlos, jaunieji žalgiriečiai Gargžduose sužaidė vienas iš geresnių rungtynių šį sezoną.

„Negaliu pasakyti, kad tai buvo geriausios mūsų sezono rungtynės, bet vienos iš geresnių. Vaikinai perlipo per save, nepalūžo po kelių paskutinių nesėkmingų rungtynių, nusiteikė kovai ir įrodė, kad jie gali žaisti. Aš tik noriu, kad jie suprastų, jog taip jie turėtų žaisti kiekvienose rungtynėse. Nepriklausomai nuo varžovo, negalvodami, ar čia ypatingos rungtynės, ar ne. Tik tada jie tobulės kaip futbolininkai“, - samprotavo daugiausiai rungtynių Lietuvos nacionalinėje vyrų futbolo rinktinėje per savo karjerą sužaidęs A. Skerla.

Po pergalės Gargžduose „Žalgiris B“ su 45 taškais pirmos lygos turnyro lentelėje pakilo į aštuntą vietą. Tiek pat taškų turi ir septintą vietą užimantis Telšių „Džiugas“. „Banga“ (52 taškai) užima šeštą vietą.

Spalio 23-ia d. „Žalgiris B“ Vilniuje baigs sezoną rungtynėmis su pirmos lygos nugalėtojų titulo siekiančiais „Palangos“ futbolininkais. 67 taškus po 29 rungtynių surinkusiai ir dviem taškais nuo lyderio Kazlų Rūdos „Šilo“ atsiliekančiai „Palangos“ ekipai reikalinga tik pergalė. Tačiau ir jaunieji žalgiriečiai nori sezoną baigti smagia gaida.

„Norisi atsisveikinant su sezonu trinktelėti durimis. Šiais metais esame jau nugalėję pirmos lygos lyderius „Šilo“ futbolininkus, norėtųsi įveikti ir antroje vietoje esančią „Palangos“ komandą. Tikrai nežadame nuleisti rankų ir norėsime sezoną baigti iškelta galva“, - pareiškė J. Momkus.

Pirmos lygos 30-o turo rungtynės sekmadienį prasidės 14 val. „Žalgiris B“ ir „Palanga“ žais LFF stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)