„Times of Malta“ skelbia, kad prieš dvikovos pradžią į Maltos komandos persirengimo kambarį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione užsuko FIFA delegatas, kuris perspėjo žaidėjus, kad mačas bus akylai stebimas dėl padidintos sutartų rungtynių rizikos.

Esą pareigūnas lankėsi ir Lietuvos rinktinės rūbinėje, taip pat kalbėjosi su Ispanijos arbitru Jesusu Gilmu Manzano.

LFF atstovė Vaiva Zizaitė DELFI patvirtino, kad šeimininkus likus 5 min. iki pasirodymo aikštėje aplankė FIFA atstovas. Tačiau jis apie jokius įtarimus esą nė neužsiminęs.

„Delegatas tik paragino laikytis garbingo žaidimo principų, gerbti varžovus ir t. t. Tai – visiškai standartinė procedūra. Apie įtartinas lažybas iki šiol negavome jokių duomenų nei iš FIFA, nei iš UEFA, nors įprastai panašioje situacijoje informaciją turime jau rungtynių metu“, – Maltos žiniasklaidos paskelbtos žinios patikimumu abejojo V. Zizaitė.

LFF kreipėsi į FIFA ir UEFA, prašydama oficialaus paaiškinimo, bet kol kas jo negavo.

Viso pasaulio lažybų bendrovėse koeficientai už Lietuvos rinktinės pergalę artėjant rungtynių pradžiai smuko žemyn – nuo maždaug 1,55 iki 1,25. Tiesa, tai gana logiška, nes aikštės šeimininkai lietuviai sėkmingai sužaidė pirmus du F grupės mačus ir buvo arti dviejų pergalių – su Slovėnija 2:2, su Škotija 1:1.

Lietuvos futbolininkų pergale tikėjo ir ją atspėjo daugiau nei 95 procentai besilažinusiųjų visame pasaulyje.
Lietuvos ir Maltos rungtynių koeficientai

Primename, kad Lietuvos rinktinė svečius iš Maltos įveikė 2:0, o abu įvarčiai buvo pelnyti per paskutines 15 mačo minučių.

Pasižymėjo Fiodoras Černychas (76 min.) ir 11 m baudinį realizavęs Arvydas Novikovas (84 min.). Tiksint teisėjo pridėtam laikui auksinę progą paversti rezultatą nepadoriu turėjo Mindaugas Grigaravičius, bet nepataikė į tuščius vartus.

F. Černychas įmušė galva po kampinio, beveik nesulaukęs jį prižiūrėjusio gynėjo Steve'o Borgo pasipriešinimo, o kitas gynėjas Jonathanas Caruana netrukus leido nuo savęs atsiplėšti po keitimo pasirodžiusiam Deivydui Matulevičiui ir vydamas pastarajam trinktelėjo alkūne – teisėjas iš Ispanijos Jesusas Manzano nedvejodamas išvarė maltietį iš aikštės ir skyrė 11 m baudinį.

Maltos komandą treniruojantis italas Pietro Ghedinas po rungtynių pirmiausia širdo dėl nedovanotinų klaidų.

„Kiekvieną kartą taip... Iki antro kėlinio vidurio laikomės, o tada... Esu labai nusivylęs. Pirmas įvartis krito dėl gynėjo klaidos: kamuolį visada reikia pasitikti, o ne slėptis nuo jo. Aišku, lietuviai yra fiziškai stipresni, ir tai jiems taip pat pradėjo. O 11 m baudinys... Kalbėjau su teisėju, jis pasakė, kad J. Caruana trenkė varžovui alkūne. Neturiu ką čia pridurti, nesuprantu tokių epizodų“, – griežtą pokalbį saviškiams žadėjo susierzinęs specialistas.

Malta F grupėje lieka be taškų, pralaimėjusi visas trejas žaistas rungtynes: P. Ghedini 1:5 nusileido Škotijai, vienodais rezultatais 0:2 – Anglijai ir Lietuvai.

Lietuvos rinktinė FIFA reitinge 117-a, o Maltos – 176-a.

F grupės turnyro lentelė po trijų turų:

1.Anglija32103:07
2.Lietuva31205:35
3.Slovėnija31203:25
4.Škotija31116:54
5.Slovakija31023:23
6.Malta30031:90

Atrankos į 2018 m. pasaulio čempionatą, kuris vyks Rusijoje, Europos zonoje kovoja 52-ejų šalių rinktinės, suskirstytos į devynias grupes. Jose triumfavusios komandos iškovos tiesioginius kelialapius į finalinį etapą, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus išaiškintos dar keturių bilietų savininkės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)