31-erių metų vartininko atstovaujamas „Den Haag“ klubas patyrė penktą nesėkmę iš eilės, kai 0:2 namie nusileido Amsterdamo „Ajax“ ekipai. Lietuvis su komanda nukrito į dešimtą lygos turnyro lentelės vietą vietą.

Lietuvos U-21 rinktinės vartininkas Tomas Švedkauskas pagaliau vėl žaidė Italijos trečiame divizione. Jo atstovaujamas Romos „Lupa“ klubas iškovojo lygiąsias 0:0 su „Pontedera“ komanda, taip pakildamas iš lygos dugno.

Vartininkas Vytautas Černiauskas padėjo savo komandai iškovoti pergalę Kipro čempionate, kur jo atstovaujamas Aradipu „Ermis“ klubas 3:2 įveikė Limasolio „Apollon“ ekipą. Vienas iš įvarčių į lietuvio ginamus vartus skriejo po netyčinio komandos draugo smūgio. „Ermis“ ekipa Kipro pirmenybėse žengia žengia penktoje pozicijoje.

Azerbaidžano futbolo lygoje dar vieną pergalę iškovojo Gendžės „Kapaz“ ekipa su vartininku Tadu Simaičiu, 1:0 įveikę „Azal“ komandą. „Kapaz“ futbolininkai turnyro lentelėje žengia ketvirtoje vietoje.

Lietuvos rinktinės puolėjai savaitgalį baigė be įvarčių

Nei Deivydui Matulevičiui, nei Fiodorui Černychui nepavyko įmušti įvarčių sekmadienį vykusiose rungtynėse.

Lenkijos futbolo lygoje („Ekstraklasa“) antroje vietoje žengiantis Balstogės „Jagiellonia“ klubas su F. Černychu, sekmadienį išvykoje lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Termalica B-B“ ekipa. Lietuvos rinktinės lyderis žaidė visas 90 minučių.

Po šių rungtynių abi komandos liko su 24 taškais ir dalijasi 2-3 vietas. Į pirmą „Ekstraklasa“ lygos turnyro lentelės vietą po pergalės 2:1 prieš „Zaglebie“ ekipą pakilo Gdansko „Lechia“ (25 tšk.) klubas.

Tuo metu Rumunijos čempionate D. Matulevičiaus atstovaujamas „Botosani“ klubas išvykoje 1:2 nusileido Turgu Žiu „Pandurii“ ekipai. Lietuvis rungtynėse prieš savo buvusią komandą žaidė irgi visas 90 minučių. Nugalėtojams įvarčius pelnė O. Herea (30 min. 11 m baudinys) ir G. Tucudeanas (57 min.), o „Botosani“ ekipoje pasižymėjo A. Tornovanas (74 min.).

Lietuvio atstovaujama ekipa Rumunijos pirmenybėse dalijasi 4-6 vietas kartu su „Pandurii“ ir dar viena komanda.