Pirmą mačą lietuviai Bosnijos ir Hercegovinos komandai pralaimėjo net 0:3 (0:2).

Ketvirtadienį austrai dvikovos pradžioje pirmavo 2:0 po Floriano Hainkos ir Arnelio Jakupovičiaus taiklių smūgių 9-ą ir 13-ą min. Kėlinio viduryje (21-ą min.) Martynas Medelinskas santykį sušvelnino 1:2.

Antrame kėlinyje (67-ą min.) austras Kelvinas Arase vėl padidino skirtumą 3:1. Jau per teisėjo kompensuotą laiką (90+4 min.) M. Medelinskas įmušė antrą įvartį 2:3.

Kitose 5-os grupės rungtynėse Marijampolėje Bosnija ir Hercegovina 2:1 (1:0) nugalėjo Azerbaidžaną. Bosniams tai buvo antra pergalė, o azerbaidžianiečiams – antras pralaimėjimas.

Rezultatai:

Lietuva (U19) 2 – 3 Austrija (U-19).

9' Florian Hainka [0 - 1]
13' Arnel Jakupovič [0 - 2]
21' Martynas Medelinskas [1 - 2]
67' Kelvin Arase [1 - 3]
90+4' Martynas Medelinskas [2 - 3]

Lietuva: Ovidijus Šiaulys, Tadas Paulikas, Martynas Medelinskas, Edvinas Kloniūnas, Rokas Lekiatas, Linas Mėgelaitis, Domantas Vitkus (56 min. Eligijus Jankauskas), Ernestas Stočkūnas, Erikas Motuzas (46 min. Dominykas Kubilinskas), Deividas Šešplaukis, Džiugas Sūnelaitis (79 min. Vilius Giedraitis).

Atsargoje: Titas Krapikas, Matas Voronko ir Julius Momkus.

Bosnija ir Hercegovina (U-19) 2 – 1 Azerbaidžanas (U19).

39' Amar Suljič [1 - 0]
68' Murad Chačajev [1 - 1]
81' Benjamin Hadžič [2 - 1]

Prieš austrus dviejų įvarčių neužteko

Dvikova mūsiškiams prasidėjo labai nesėkmingai. Jau 9-ą minutę F. Hainka baudos aikštelėje išbėgo vienas prieš vieną ir smūgiavo tikslai. Dar po kelių minučių baudos smūgiu kamuolį į vartų kampą iš toli pasiuntė A. Jakupovičius.

Lietuviai nepasidavė ir 21-ą min. po Ernesto Stočkūno baudos smūgio kamuolį galva į vartus pasiuntė gynėjas M. Medelinskas. Įvartis įkvėpė lietuvius ir antra kėlinio pusė buvo daug atkaklesnė.

Prieš pertrauką mūsiškiai dar pora kartų grasino varžovų vartams, bet M. Medelinskas iš sunkios situacijos smūgiavo pro šalį, o kontratakoje Domantas Vitkus iš krašto į vartus taip pat nepataikė. Savo ruožtu austrai taip pat turėjo progą, kai virš vartų smūgiavo tas pats F. Hainka.

Antrame kėlinyje svečiai iš Austrijos turėjo teritorinį pranašumą, mūsiškiams nesisekė palaikyti kamuolio. 67-ą min. nepavyko ir apsiginti. Nors pirmo varžovo reidą baudos aikštelėje Tadas Paulikas sustabdė, prie kamuolio suskubęs K. Arase smūgiavo tiksliai 1:3.

Lietuviai kovėsi iki pabaigos ir paskutinę minutę po baudos smūgio vartininkui atmušus kamuolį iš arti jį į vartus vėl pasiuntė M. Medelinskas. Tačiau laiko buvo per mažai ir austrai šventė pergalę.

Turnyro lentelė:

1.Austrija22006:2+46
2.Bosnija ir Hercegovina22005:1+46
3.Azerbaidžanas20022:5-30
4.Lietuva20022:6-40

Spalio 9-ą dieną (sekmadienį) Lietuvos rinktinė Alytuje (14.00 val.) žais paskutines atrankos turnyro rungtynes dėl trečios vietos su Azerbaidžanu. Mūsiškiams reikalinga tik pergalė.

Į kitą atrankos etapą, „Elito turnyrą“, pateks po dvi geriausias kiekvienos iš 13-os grupių komandas ir dvi trečias vietas užėmusios rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)