Bosniams įvarčius pelnė Denis Žeričius (22-ą), Toni Nikičius (39-ą) ir Ermedinas Demirovičius (82-ą min.) iš 11 metrų baudinio.

Šiose grupėje dar žaidžia Austrijos ir Azerbaidžano ekipos. Jų tarpusavio mačą Marijampolėje 4:1 (1:1) laimėjo austrai.

Rezultatai:

Lietuva (U–19) 0 – 3 Bosnija ir Hercegovina (U-19).

22' Denis Žerič [0 - 1]
39' Toni Nikič [0 - 2]
82' Ermedin Demirovič [0 - 3] (iš 11 metrų baudinio)

Lietuva: Titas Krapikas, Matas Voronko (46 min. Dominykas Kubilinskas), Pijus Širvys (64 min. Tadas Paulikas), Martynas Medelinskas, Linas Mėgelaitis, Edvinas Kloniūnas, Rokas Lekiatas, Deividas Šešplaukis, Ernestas Stočkūnas, Eligijus Jankauskas (61 min. Domantas Vitkus), Julius Momkus.

Atsarginiai: Ovidijus Šiaulys, Vilius Giedraitis, Erikas Motuzas, Džiugas Sūnelaitis.

Austrija (U–19) 4 – 1 Azerbaidžanas (U–19).

23' Arnel Jakupovič [1 - 0]
41' Anton Krivociuk [1 - 1]
46' Alexander Kogler [2 - 1]
66' Arnel Jakupovič [3 - 1]
81' Sandi Lovrič [4 - 1]

63' Elvin Damirov (Azerbaidžanas) – raudona kortelė

Bosniai nubaudė už klaidas

Alytuje vykusiose rungtynėse lietuviai nepasinaudojo puikiausia proga ir vėliau buvo nubausti dviem įvarčiais pirmame kėlinyje, o dvikovai baigiantis varžovai įmušė 11 metrų baudinį.

Lietuviai pradėjo rungtynes aktyviai ir pirmi turėjo idealią progą pasižymėti, tačiau po perdavimo iš krašto kairiame baudos aikštelės krašte likęs Ernestas Stočkūnas iš arti nepataikė į praktiškai neginamus vartus.

Šis epizodas netrukus atsiliepė skaudžiai. 21-ą min. lietuvius dar išgelbėjo virpstas, vartininkas Titas Krapikas ir kamuolį nuo linijos atmušę gynėjai. Tačiau po minutės įsiveržęs į baudos aikštelę bosnis gražiu smūgiu užsuko kamuolį į tolimą vartų kampą.

Lietuviai atsakė Deivido Šešplaukio ataka, bet jo smūgis iš panašios pozicijos buvo netaiklus. Mūsiškių gynyba antroje kėlinio pusėje išsiderino ir laimei bosniai nepasinaudojo dviem geromis progomis. Visgi 39-ą min. po standartinės situacijos Toni Nikičius išvengė gynėjų globos ir galva pasiuntė kamuolį į vartus.

Antrame kėlinyje lietuviams nepaisant kelių pasikeitimų nepavyko perlaužti žaidimo eigos, o paskutinės viltys buvo prarastos 82-ą minutę. Rokas Lekiatas prasižengė prieš varžovą baudos aikštelėje ir svečiai realizavo 11 metrų baudinį.

Turnyro lentelė:

1.Austrija11004:13
2.Bosnija ir Hercegovina11003:03
3.Lietuva10010:30
4.Azerbaidžanas10011:40

Spalio 6-ą dieną (ketvirtadienį) lietuviai žais su Austrija, o spalio 9-ą (sekmadienį) atrankos turnyrą baigs dvikova su Azerbaidžanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)