* Marijampolės „Sūduva“ pirmą kartą LFF taurės finale dalyvavo 1976 metais, o tuo metu miestas, kuriame įsikūrusi ši komanda, dar vis vadinosi Kapsuku. Tiesa, tada sūduviečiams teko pripažinti Kauno „Kelininko“ pranašumą, kuris nugalėjo juos rezultatu 2:1.

* Marijampoliečiams dar kartą iškopti į šio turnyro finalą pavyko tik po labai ilgos pertraukos – 2002-ais. Tačiau ir tada Alytuje vykusiose rungtynėse jie rezultatu 1:3 nusileido Kauno FBK klubui, juos paskandino fantastiškai žaidęs kauniečių puolėjas Remigijus Pocius. Tąkart rungtyniavo ir Tomas Radzinevičius, kuris yra vienintelis iš dabartinių „Sūduvos“ futbolininkų, žaidusių tų metų finale.

* Vilniaus „Žalgiris“ paskutinį kartą LFF taurės finale Klaipėdoje žaidė 1995 metais. Tačiau tai nebuvo tos rungtynės, kurias žalgiriečių aistruoliai norėtų prisiminti, mat tąkart rezultatu 1:2 pralaimėta nugalėtojais tapusiam Kauno „Inkarui“.

* Pirmą kartą taurės turnyre Marijampolės ekipa triumfavo 2006-ais. Tose rungtynėse buvo įveiktas Panevėžio „Ekranas“, o pergalę garantavo jau 1-ą minutę pelnytas Dariaus Maciulevičiaus įvartis. Šiame finale dalyvavo ir dabar „Sūduvai“ atstovaujantis Vaidas Slavickas.

* Pergalingą pasiekimą „Sūduva“ pakartojo 2009 metais, įveikdami Tauragės „Taurą“ rezultatu 1:0. Pergalingą šūvį 64-ą minutę atliko Ramūnas Radavičius. Tuomet marijampoliečių vartus gynė dabar Vilniaus „Žalgiriui“ atstovaujantis Saulius Klevinskas, aikštėje žaidė taip pat šiuo metu „Sūduvai“ atstovaujantys V. Slavickas ir Povilas Leimonas.

* Vilniaus „Žalgiris“ yra daugiausia kartų LFF taurės turnyre triumfavęs Lietuvos klubas, savo sąskaitoje turintis net 10 tokių titulų. Žalgiriečiai išsiskiria ir tuo, kad taurę yra laimėję rekordinius penkis kartus iš eilės, o sekmadienį gali tapti pirmu klubu Lietuvoje, taurės turnyre triumfavusiu du kartus per vienerius metus.

* Iš viso žalgiriečiai taurės finale dalyvavo jau 15 kartų, to nepasiekė nė viena komanda. Iš visų šių dvikovų vilniečiai pralaimėjo penkias: Klaipėdos „Sirijui“, Klaipėdos „Atlantui“, Kauno „Inkarui“, Vilniaus „Lietuvos Makabi“ ir Panevėžio „Ekranui“.

* Nuo 2012 metų Vilniaus „Žalgiris“ LFF taurės finalų nepralaimi. Klubui priklauso ir ilgiausia taurės titulų, iškovotų iš eilės, serija Lietuvoje. Anksčiau šis pasiekimas priklausė Kauno „Kelininkui“, kuris 1978-1980 metais šiame turnyre triumfavo tris kartus iš eilės.

* LFF taurės istorijoje „hat-trick'as“ (trys įvarčiai) yra pelnytas vos tris kartus. 1980-ais tai padarė „Kelininko“ žaidėjas Julius Kvedaras, 1994-ais Vilniaus „Žalgiriui“ atstovavęs D. Maciulevičius ir 2002-ais fantastiškai pasirodęs nuo Kauno FBK atsarginių suolo pakilęs ir Marijampolės „Sūduvos“ viltis sudaužęs R. Pocius.

* Mantas Kuklys, kuris pusfinalio rungtynėse užsidirbo antrą geltoną kortelę šių metų turnyre, visgi galės padėti savo komandai finale. Jam tai bus jau penktos finalo rungtynės.

* Iš šiuo metu Vilniaus „Žalgiryje“ rungtyniaujančių futbolininkų daugiausia kartų LFF taurės finale yra pasižymėję Linas Pilibaitis. Jis savo sąskaitoje turi 2 įvarčius. Jam tai bus jau šeštas finalas karjeroje (tris kartus dalyvavo su Vilniaus „Žalgiriu“, dar du kartus – su Kauno FBK).

* Per visą finalų istoriją Vilniaus „Žalgiris“ yra pelnęs 19 įvarčių, o praleidęs 11. Daugiausia kartų žalgiriečių įmuštus kamuolius per vienerias rungtynes iš vartų tinklo traukti teko Panevėžio „Ekranui“ – 4. „Žalgiris“ paskutinius du finalus laimėjo „sausu“ rezultatu, nepraleisdami nė vieno įvarčio.

LFF taurės finalas tarp Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ vyks rugsėjo 25-ą dieną, sekmadienį. Mačas Klaipėdoje prasidės 14 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją