Pralaimėjimų lavina privertė trenerį pasitraukti iš užimamų pareigų. Ir ne tik Lietuvos rinktinės. Nieko iki tol netreniravęs R. Žutautas po atsistatydinimo iš nacionalinės komandos apskritai baigė trenerio karjerą.

Atrodė, kad ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas dėl to nei kiek neišgyvena. Populiarūs žurnalai rašė apie jo išvystytą verslą, apie prabangius namus, automobilius ir apie sėkmę, kuri skirta toli gražu ne kiekvienam. Tačiau aiškėja, kad visa ta prabanga buvo tik iliuzija, kurią sukūrė puikiai visuomenei žinomi futbolininkai ir verslininkai.

„Iškaulino pinigus ir dingo kaip į vandenį. Žmona dar kartais parašo, kad skolą grąžins, o Raimondo seniai neteko nei matyti, nei girdėti. Neįsivaizduoju, kokioje aferoje jis dalyvavo, tačiau žinau, kad panašiai nukentėjau ne aš viena. O sumos tikrai yra labai didelės“, - portalui Futbolas.lt pasakojo prisistatyti nenorėjusi verslininkė.

Pasitikėjimo kreditų gavęs šiuo metu Londone gyvenantis R. Žutautas didžiules sumas skolinosi ir iš buvusių savo auklėtinių. Visiems buvo pasakojama ta pati pasaka, kuri kaip vėliau paaiškėjo yra be galo.

Tarp pinigus R. Žutautui paskolinusių žmonių ir Deividas Šemberas, ir Edgaras Česnauskis, ir Tomas Ražanauskas, kurie, panašu, kad buvusiam treneriui rankos šiandien nepaduotų.

„Jis daug pasakodavo, koks yra sėkmingas verslininkas. Aš per daug net nesigilinau, nes tuo metu mano mintys buvo aikštėje, o ne versle. Žmogų seniai pažinojau, tad nebuvo net minties kad apgaus. Apskritai, aš linkęs pasitikėti žmonėmis. O gavosi taip, kad buvau priverstas minti teismų slenksčius. Pasirodo, kad sėkmingo verslininko modelis atitiko sukčiaus modelį“, - beveik penkerių metų istoriją portalui futbolas.lt prisiminė D. Šemberas, pripažinęs, kad R. Žutautas dalį skolos grąžino, tačiau prieš porą metų dingo kaip į vandenį.

– Deividai, sakykite, nuo ko prasidėjo jūsų su R. Žutautu finansinė istorija?

– Maždaug prieš ketverius metus susitikome, vyriškai pakalbėjome, paskolinau pinigus ir tuo vyriškumas baigėsi. Kalbu apie tai ne dėl to, kad norėčiau kažkam pasiguosti, o todėl, kad apsaugočiau kitus, kurie dar nespėjo pakliūti į šio „verslininko“ pinkles. Puikiai žinau, kad esu toli gražu ne vienas panašiai nukentėjęs.

– Jūs turite įrodymų, kad skolinote pinigus?

– Be abejo. Aš jau prieš porą metų laimėjau teismą, kuris ponui Žutautui priteisė skolas ir visas teismo išlaidas. Tada jo iniciatyva surašėme taikos sutartį, jis padarė kelis mokėjimus, o po to vėl prapuolė. Nei į skambučius, nei į žinutes neatsako.

Pasikartosiu, tačiau aš nesu vienas, kuriam šis žmogus skolingas. Tai yra didelę riziką keliantis žmogus. Kas jį pažįsta – reikia būti budriems, nes tai tiesioginis kelias į pinigų praradimą.

– Kodėl teismo keliu neatgavote pinigų?

– Teismas neturi ko išieškoti. R. Žutautas neturi absoliučiai jokio turto.

– Tuos pinigus jau nurašėte ar dar turite vilties, kad atsitiks stebuklas?

– Nežinau, ko tikėtis, kai žmogus nebendrauja. O jo sąmoningumo nebesitikiu.

– Įsivaizduojate, kur nukeliavo jūsų pinigai?

– Neįsivaizduoju. Tuo metu rodė brangias parduotuves, tai gal investavo ten. O gal ir ne. Man sunku pasakyti. Faktas tas, kad tie pinigai dingo.