Į kovą finale „Žalgiris“ stos prabėgus vos keliems mėnesiams po paskutinio triumfo gegužę Telšiuose. Taip atsitiko dėl pasikeitusio turnyro formato ir perėjimo prie kalendorinių metų sezono. Tai suteikia galimybę šiemet „Žalgiriui“ iškovoti trečią trofėjų. Pavasarį vilniečiai taip pat laimėjo Supertaurę ir priartėjo prie beprecedenčio titulų ketverto, nes Vilniaus ekipa taip pat pirmauja šalies čempionate.

„Galbūt iš šono atrodo, kad „Žalgiriui“ trofėjus atneša aitvarai, bet už kiekvieno slepiasi daug kraujo ir prakaito. Tas faktas, kad kasmet žaidžiame su kita komanda, rodo, kaip nelengva pasiekti tą finalą. Galime didžiuotis, kad vėl esame čia. Tai mūsų pranašumas, nes žaisti finale yra didžiulė patirtis, prilygstanti kelioms eilinėms rungtynėms“, - sakė Vilniaus klubo treneris Valdas Dambrauskas.

Keturiuose iš penkių taurės finalų prie žalgiriečių pergalių prisidėjo saugas Mantas Kuklys.

„Visi finalai buvo sunkūs ir skirtingi. Pirmą taurę iškovojus džiaugsmas ypatingas, bet po to irgi vienodai geras. Visada norisi tą pakartoti. Bet finale yra vienerios rungtynės todėl gali būti visko. Mūsų pranašumas - psichologinis“, - kalbėjo žaidėjas.

Pasak V. Dambrausko, titulais persisotinti sudėtinga, ypač todėl, kad žaidėjai kasmet nuolat keičiasi.

„Nuo gegužės į komandą atėjo trys nauji žaidėjai. Jiems tai didelis stimulas. Iš kitos pusės, kiekvieno žaidėjo pareiga išeiti į aikštę ir atiduoti viską dėl taurės, ją padovanoti savo gerbėjams.“

„Sūduvos“ klubas yra laimėjęs taurę 2006 ir 2009 metais, tačiau pastaruosius ketverius metus marijampoliečiai neiškovojo nei trofėjų, nei medalių. Šią nesėkmingą seriją bandys nutraukti neseniai paskirtas komandos treneris Vladimiras Čeburinas, kuris futbolo mėgėjams geriausiai žinomas kaip sidabrą prieš dvejus metus iškovojusios Pakruojo „Kruojos“ vairininkas.

„Kiekvienas Sūduvos žaidėjas nori įsirašyti į istoriją savo vardus. Šalies taurė tai svarbus trofėjus, jį iškovoti nori visi. Suprantame, kokio galingumo varžovas laukia. Stengsimės surasti jo silpnų vietų, nors jų mažai, nes tai gera subalansuota komanda. Bet taurės turnyre mūsų šansus vertinčiau 50 procentų. Stengsimės priešpastatyti savo žaidimą ir pateikti savo siurprizų“, - kalbėjo V. Čeburinas.

Taurės nėra iškovojęs ir „Sūduvos“ kapitonas, vienas komandos simbolių Tomas Radzinevičius, kuris 2002 metais pasiekė finalą, bet jame pralaimėjo.

„Pirmas finalas buvo nepasisekęs, gavau antrą šansą. Dabar stengsiuosi padaryti viską, kad jį išnaudoti ir taurę parvežti į Marijampolę. Suprantu, kad žaidžiame prieš „Žalgirį“, stipriausią Lietuvos komandą, todėl nebus lengva. Tačiau taurės rungtynės visai kitokios nei lygoje. Jei kiekvienas atiduos 110 procentų, bus puiki kova. Manau, kad tas noras gali nulemti“, - vylėsi puolėjas.

LFF taurės finalas įvyks sekmadienį nuo 14 valandos Klaipėdos miesto stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)