Lygiosiomis 0:0 (0:0) pasibaigusioje dvikovoje nutrūko Aukštaitijos komandos pergalių serija, tačiau „sausus“ vartus jonaviškiams pavyko išsaugoti jau keturiuose mačuose iš eilės. Savo ruožtu „Atlantas“ nesugebėjo iškovoti trijų taškų antrose rungtynėse iš eilės.

Dėl traumų uostamiesčio komandai negalėjo padėti Marius Papšys ir Vytas Gašpuitis, todėl pirmą kartą starto vienuolikėje pasirodė jaunasis Jonas Bičkus. Gausų jonaviškių lazaretą papildė sunkia traumą patyręs vienas komandų lyderių – Tautvydas Eliošius, į vartus sugrįžo Dmytras Babenka.
Nepaisant nuostolių, rungtynių pradžioje ekipos žaidė aktyvų futbolą. Iš eigos virš vartų mušė klaipėdietis Ovidijus Verbickas, jonaviškis Dominykas Galkevičius atsakė tolimu smūgiu į vartininką.

Kėlinio viduryje „Atlantas“ perėmė iniciatyvą ir per porą minučių sukūrė keletą labai aštrių momentų. Iš pradžių kampinio metu D. Babenkai teko gelbėti komandą atremiant Andriaus Bartkaus smūgį. Po to jonaviškius išgelbėjo virpstas po Donato Kazlausko bandymo pataikyti į tolimą vartų kampą. Pratęsus ataką, dar sykį jos smaigalyje atsidūręs saugas nesugebėjo perkelti kamuolio per jį pasitikusį vartininką.

Antrasis kėlinys prasidėjo „Atlanto“ atakomis. D. Babenkai teko padirbėti sugaunant O. Verbicko ir Domanto Šimkaus tolimus smūgius, Marko Benetos šūvį už vartų nukreipė kamuolio trajektorijoje atsidūręs gynėjas.

Sužaidus valandą, O. Verbickas puikiu tolimu perdavimu surado į baudos aikštelę įkirtusį Maksimą Maksimovą, bet ruso bandymą atrėmė svečių vartininkas. Vėliau „Atlanto“ legionierius susilaukė žiūrovų plojimų, pabandęs įmušti akrobatiniu smūgiu per save.

Klaipėdiečiai didino spaudimą, tačiau „Lietavos“ futbolininkai patikimai tvarkėsi su perdavimais iš kraštų, užtikrintai juos gaudė ir vartininkas.
Standartinės situacijos metu mačo pabaigoje pavojingai galva virš vartų mušė Skirmantas Rakauskas, po to, kilus gaisrui prie vartų, D. Babenkai šuoliu teko gaudyti kamuolį po Andriaus Jokšo smūgio. Jau per arbitro pridėtą laiką po pražangos į vartus nepataikė M. Maksimovas. Tai buvo viskas, ką „Atlantui“ pavyko sukurti.

Paskutinę minutę aikštelėje pasirodęs Rokas Krušnauskas galėjo tapti rungtynių herojumi, bet galingai jonaviškio smūgiuotas kamuolys praskriejo visiškai šalia skersinio.

„Žalgiris“ vos neprarado taškų namuose

Ketvirtadienį Vilniaus „Žalgiris“ LFF stadione priėmė Utenos „Utenį“, o po dramatiškos rungtynių pabaigos ir vėlyvo Manto Kuklio įvarčio išplėšė pergalę rezultatu 2:1 (0:0).

Aktyviu spaudimu rungtynes pradėję varžovai per pirmąsias 10 minučių išsikovojo net tris smūgius nuo kampinio gairelės, tačiau nė vienu iš jų nepasinaudojo. Žalgiriečiai, savo ruožtu, pirmąja kiek pavojingesne ataka atsakė 10-ąją minutę. Į greitą ataką nurūkęs Andrija Kaludjerovičius laiku atliko perdavimą į baudos aikštelės centrą, tačiau čia buvo netaiklus Linas Pilibaitis. Jo šūvis skriejo šalia vartų.

14-ąją minutę susiimti už galvos buvo priverstas Matija Ljujičius. Serbas po puikios A. Kaludjerovičiaus ir Manto Kuklio kombinacijos atsidūrė visiškai laisvas baudos aikštelėje, bet nesugebėjo įveikti laiku vartus palikusio Luko Žukausko gynybos – stiprus smūgis skriejo tiesiai į vartininką.

Vėliau žaidimas šiek tiek aprimo, tačiau netrūko kietos fizinės kovos abejose aikštės pusėse. 25-ąją minutę M. Kuklys vos nepadovanojo įvarčio „Uteniui“. Neatsargiai atlikęs perdavimą savų vartų link jis nepastebėjo kamuolio tykančio Jurijaus Vereščiako, tačiau puolėjas nepataikė nei į kamuolį, nei į vartus. Vos po minutės vienas prieš Armantą Vitkauską išsiveržė, bet jo gynybos neįveikė Igoris Poručinskis.

28-ąją minutę žalgiriečiai ir vėl prispaudė varžovus prie jų pačių vartų, o savo laimę smūgiu iš baudos aikštelės prieigų pabandė prieš tai jau progos neišnaudojęs M. Ljujičius. Tiesa, ir šį kartą serbo smūgis tikslo nepasiekė, kamuolį sučiupo laiku sureagavęs vartininkas L. Žukauskas.

37-ąją minutę žalgiriečiai išprovokavo pirmąjį savo kampinį. Jo metu Marius Žaliūkas atmetė kamuolį galva į baudos aikštelės centrą, kur apie savo ašį apsisukęs Mamadou Mbodjis smūgiavo klastingai, bet šalia vartų.

Vos po minutės uteniškiai atsakė pavojinga greita ataka. Po tikslaus Danielio Romanovskio perdavimo jos smaigalyje atsidūrė J. Vereščiakas, tačiau net ir galingas įsibėgėjusio puolėjo smūgis buvo atremtas. Po kelių minučių net du kartus smūgiuoti bandė L. Pilibaitis, tačiau abu juos jis buvo blokuotas.

44-ąją minutę po klaidos aikštės viduryje į greitą ataką nuskriejo Vytautas Lukša. Saugas išvengė tiesioginio oponento ir pabandė atlikti aštrų perdavimą arčiau vartų, bet jį išmušė gynėjai. Atšokusį kamuolį stipriai ir pavojingai smūgiavo Pilibaitis, bet vartininkas sugebėjo jį atremti.

Pačioje kėlinio pabaigoje neužtikrintai sužaidus A. Vitkauskui žalgiriečius galėjo nubausti Jevgenijus Morozas, tačiau saugos smūgis skriejo aukštai virš vartų.

Antrasis kėlinys ir vėl prasidėjo kietu žaidimu kiekviename aikštės metre, o pirmąją progą žalgiriečiai susikūrė 54-ąją minutę. Kampinio metu efektingai smūgiuoti per save pabandė M. Mbodjis, bet nepataikė į kamuolį. Jį iškart pataisė laiku ir vietoje atsidūręs M. Žaliūkas, tačiau gynėjas pataikė į vieną iš varžovų. Dar po minutės blokuotas ir iš baudos aikštelės smūgiavęs A. Kaludjerovičius.

Vis dažniau užguldavę varžovų vartus 64-ąją minutę žalgiriečiai pelnė ilgokai brendusį įvartį. Greitos atakos metu varžovus tiesiog išmaudęs V. Lukša atliko tikslų perdavimą į baudos aikštelę įkertančiam Elivelto. Pirmuoju smūgiu brazilas vartininko neįveikė, tačiau iškart jį pakartojęs pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 1:0.

Visgi pagaliau pelnytas įvartis greitai apkarto. 68-ąją minutę buvo sustabdytas žaidimas, o ant žolės susmukęs Mamadou Mbodjis aikštę paliko tik su medikų pagalba. Jau po kelių minučių buvo atliktas priverstinis keitimas, į žaidimą nuo atsarginių suolo įsijungė Linas Klimavičius. Vos žengęs į aikštę gynėjas užsidirbo ir geltoną kortelę.

Tuo žalgiriečių bėdos nesibaigė. 81-ąją minutę kampinio metu laiku iš žaidėjų masės išlindęs Danielis Romanovskis palietė kamuolį ir nukreipė jį į vartų tinklą, taip išlygindamas rezultatą – 1:1.

Tiesa, jau 84 min. žalgiriečiai atsakė triuškinančia greita ataka. Jos smaigalyje atsidūręs M. Kuklys iš pradžių sudrebino virpstą, o patogiai atšokusį kamuolį lengvai pasiuntė į vartus – 2:1.

88 min. aikštėje pasirodė Dominykas Barauskas, kuris pakeitė pirmojo įvarčio autorių Elivelto. Tai buvo jaunojo gynėjo debiutas šių metų „SMScredit.lt A lygoje“.

Jau pridėto laiko metu kamuolį į vartus galėjo pasiųsti į baudos aikštelę kaip taranas įsiveržęs Andrija Kaludjerovičius, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas. Netrukus šalia vartų smūgiavo ir M. Kulys. Rungtynės pasibaigė žalgiriečių pergale.

A lygos turnyro lentelė:

1. Vilniaus „Žalgiris“ 25 19 3 3 56:21 60
2. Trakų „Trakai“ 25 16 4 5 45:20 52
3. Klaipėdos „Atlantas“ 25 14 7 6 36:23 47
4. Marijampolės „Sūduva“ 25 12 6 7 36:31 42
5. Jonavos „Lietava“ 25 6 8 11 25:36 26
6. Kauno „Stumbras“ 25 6 5 14 30:48 23
7. Utenos „Utenis“ 25 4 3 18 22:43 15
8. „Kauno Žalgiris“ 25 2 8 15 22:50 14

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)