Šiemet „Žalgiris“ su „Atlantu“ žaidė tris kartus. Pirmąjį mačą Klaipėdoje 2:1 laimėjo šeimininkai. Vilniečiai atsirevanšavo namie – 1:0. „Žalgiris“ saldžią pergalę pasiekė trečiajame „SMScredit.lt A lygos“ rate svečiuose. Tada 83-ąją minutę raudoną kortelę gavo Elivelto. Žalgiriečiai nepalūžo ir po 87-ąją minutę pelnyto Andrijos Kaludjerovičiaus įvarčio nugalėjo – 1:0.

„Niekada nekalbam apie teisėjus, bet jų darbas praėjusiose rungtynėse tikrai galėjo turėti įtakos rungtynių baigčiai. Spaudimas teisėjams Klaipėdoje visada yra ir arbitrai bijo suklysti į „Žalgirio“ pusę. Gerai, kad tąkart buvome tiek stipresni, kad net ir dešimtiese, neteisingai pašalinus žaidėją, sugebėjome išplėšti tris taškus“, – prisiminė V. Dambrauskas.

Jo nuomone, kitas svarbus faktorius – finalas Klaipėdoje. Kad jis rugsėjo 25-ąją vyks uostamiestyje pranešta prieš pusfinalius. Taigi tai „Atlantui“ – papildoma motyvacija.

„Sekmadienį turime būti visa galva stipresni už varžovus, kad jokie faktoriai – namų aikštė, papildoma „Atlanto“ motyvacija ar teisėjai – negalėtų nulemti rungtynių baigties“, – akcentavo V. Dambrauskas.

Šįkart mačui teisėjaus kaunietis Gediminas Mažeika. Jo asistentai – Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas.

„Atlantas“ ketvirtadienį Utenoje 1:1 sužaidė su vietos „Uteniu“. Nepaisant to, pasak V. Dambrausko, klaipėdiečiai – itin grėsmingi varžovai.

„Atlantas“ su „Žalgiriu“ turi ypatingų sąskaitų. Jie kaunasi su dvigubu įniršiu. Klaipėdiečiai Utenoje tikrai nesužaidė geriausių rungtynių, bet sekmadienio mačas bus visiškai kitokio tipo, – įsitikinęs V. Dambrauskas. – Grįžti į kovas A lygoje po rinktinių pertraukos nėra lengva. Šįkart tai patyrėm ir mes, ir „Atlantas“. Tačiau sekmadienį susitiks abi komandos, turinčios ambicijų žaisti finale.“

„Žalgiris“ į Klaipėdą atvyko šeštadienį. Vilniečiai vakare surengė treniruotę miesto stadione.

„Kai žaidžiame Klaipėdoje ir to reikalauja situacija, į rungtynes iš vakaro vykstame dažnai. Norisi pajusti stadioną, aplinką, dangą, žolę, kokia ji, kaip juda kamuolys. Be to, žaidėjams reikia adaptuotis, nes, kaip bebūtų, kelionė užima beveik keturias valandas. O tai turi įtakos žaidžiant rungtynes. Manau, išsimiegosim, pailsėsim ir būsim tiesiog geriau pasiruošę“, – įsitikinęs V. Dambrauskas.

Trenerio tvirtinimu, Klaipėdos aikštė nebloga, o visi žalgiriečiai – sveiki ir pasiruošę sekmadienį kautis tik dėl pergalės.

„Žalgiris“ į Klaipėdą vyko puspenktos valandos. Žalgiriečiai kelionės pertraukos metu spėjo įsmeigti akis į televizorius – pažiūrėti trečdalį Mančesterio derbio.

„Šiek tiek lengviau, kai į rungtynes vyksti rungtynių išvakarėse – pailsi kūnas, kojos. Kelionė iš Vilniaus į Klaipėdą ilgoka, tad vargina“, – neslėpė „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas.

LFF taurės pusfinalis prasidės 19 valandą. Nugalėtojai finale rugsėjo 25-ąją uostamiestyje susitiks su Marijampolės „Sūduva“. Ji šeštadienį Kaune 2:0 nugalėjo vietos „Stumbrą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)