Abi Mančesterio komandos laimėjo visus tris mačus ir kartu su Londono „Chelsea“ pirmauja čempionate. Šie klubai yra pagrindiniai pretendentai į čempionų titulą. Itin intriguojanti bus vienų geriausių pasaulio trenerių Jose Mourinho ir Pepo Guardiolos akistata.

Iš pastarųjų trejų tarpusavio rungtynių „Pemier“ lygoje „miestiečiai“ nelaimėjo nė vienerių – dukart triumfavo „Man United“, o vieną kartą buvo užfiksuotos lygiosios. Tiesa, prieš tai „Man City“ nugalėjo amžinuosius varžovus keturis kartus iš eilės.

Per visą „Premier“ lygos istoriją „raudonieji velniai“ miesto derbyje nugalėjo 61 kartą, 43 sykius stipresni buvo „miestiečiai“, 50 dvikovų baigėsi taikiai. Įskaitant kitas varžybas „United“ šventė 71 pergalę, patyrė 49 nesėkmes, 71 mače užfiksuotos lygiosios.

Šeštadienį „Manchester City“ gretose dėl diskvalifikacijos negalės žaisti pagrindinis puolėjas Sergio Aguero. Jis praėjusioje dvikovoje su Londono „West Ham United“ trenkė varžovui ranką ir turės praleisti tris dvikovas. Po traumos vis dar negali rungtyniauti gynėjas Vincentas Kompany.

„Old Trafford“ stadione svečiams itin akylai reikės prižiūrėti Wayne'ą Rooney. Jis Mančesterio derbiuose iš viso yra pelnęs net 11 įvarčių. Tai šių susirėmimų rekordas.

Šeštadienį didelė susidomėjimą kelia ir „Liverpool“ bei praėjusio sezono čempiono „Leicester City“ mūšis. Abi ekipos surinko po keturis taškus. Tiek pat sukaupęs Londono „Arsenal“ grumsis su „Southampton“, kuris dar neiškovojo nė vienos pergalės ir turi du taškus. Sekmadienį vienas iš lyderių „Chelsea“ svečiuose galynėsis su tris taškus pelniusiu „Swansea City“ klubu.

Transliacijų tvarkaraštis: rugsėjo 10 d. 14.25 val. „Manchester United“ – „Manchester City“, 16.55 val. „Arsenal“ – Southampton“, 19.25 val. „Liverpool“ – „Leicester City“, 11 d. 17.55 val. „Swansea City“ – „Chelsea“, 12 d. 21.55 val. „Sunderland“ – „Everton“.