Nors svečiai energingiau pradėjo rungtynes, tačiau prabėgus pusvalandžiui greitoje atakoje galingu smūgiu iš toli įvartį pelnė Fedoras Černychas. Ant bangos buvę lietuviai jau poros minučių Slovėnijos komandą nubaudė ir antrą kartą – pirmąjį karjeros įvartį įmušė 21-erių Vykintas Slivka.

Po pertraukos slovėnai kaip reikiant pastiprino savo pajėgas puolime ir ėmė spausti mūsiškius prie vartų. Bet šie nesileido užgujami – apsigynę vis bandydavo kurti pavojingas kontratakas. Tačiau atsilaikyti nepavyko: 77-ą minutę pasižymėjo Rene Krhinas, o dūrį į paširdžius paskutinę teisėjo pridėto laiko minutę paleido tikslus Boštjano Cesaro smūgis galva.

Žaisti su slovėnais dėl sveikatos problemų negalėjo puolėjas Lukas Spalvis ir saugas Dovydas Norvilas, į kvietimus atvykti neatsiliepė vartininkai Žydrūnas Karčemarskas ir Giedrius Arlauskis, o į JAV rungtyniauti išvykęs gynėjas Vytautas Andriuškevičius bent laikinai iškrito iš rinktinės trenerių radarų.

Ši akistata E. Jankauskui tapo pirmosiomis oficialiomis rungtynėmis vilkint rinktinės vyriausiojo trenerio kostiumą. Nuo praėjusio pavasario specialistas komandai vadovavo penkiuose draugiškuose mačuose. Juose buvo pasiekta pergalė ir lygiosios, bet patirtos net trys nesėkmės.

Rungtynės:

Lietuva 2 – 2 Slovėnija
32' [1 – 0] Fiodoras Černychas
34' [2 – 0] Vykintas Slivka
77' [2 – 1] Rene Krhinas
90+3' [2 – 2] Boštjanas Cesaras

Lietuvos rinktinės starto sudėtis: Ernestas Šetkus, Georgas Freidgeimas, Edvinas Girdvainis, Vaidas Slavickas, Egidijus Vaitkūnas, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka (79' Karolis Chvedukas), Mantas Kuklys, Artūras Žulpa, Nerijus Valskis (85' Deivydas Matulevičius) ir Fedoras Černychas (70' Mindaugas Grigaravičius).

Slovėnijos rinktinės starto sudėtis: Janas Oblakas, Nejcas Skubicas, Miralas Samardžičius, Boštjanas Cesaras, Rene Krhinas, Robertas Beričius (46' Josipas Iličičius), Valteris Birsa, Bojanas Jokičius, Romanas Bezjakas, Kevinas Kamplas ir Benjaminas Verbičius (56' Milivoje Novakovičius).

Lietuvos ir Slovėnijos komandos tarpusavyje iki šiol žaidė keturis kartus, o balansas – mūsiškių naudai: 2 pergalės, 1 lygiosios ir 1 pralaimėjimas.

Tiesa, abusyk (vienodais rezultatais – 2:1) įveikti slovėnus pavyko dar 1994-1995 metais, o kaktomuša praėjusiame atrankos į Europos čempionatą cikle jau klostėsi ne taip palankiai: namuose Lietuvos ekipa pralaimėjo 0:2, svečiuose pasiekė lygiąsias 1:1.

Šiuo metu Slovėnijos futbolo rinktinė FIFA reitinge žengia 59-ta, o Lietuvos komanda – 125-ta. Be šių dviejų ekipų F grupėje dar žaidžia Anglija, Slovakija, Škotija ir Malta.

Atrankos į 2018 metų pasaulio čempionatą, kuris vyks Rusijoje, Europos zonoje kovos 52 šalių rinktinės, suskirstytos į devynias grupes. Jose triumfavusios komandos iškovos tiesioginius kelialapius į finalinį etapą, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios ekipos pateks į atkrintamąsias varžybas, kuriose bus išaiškintos dar keturių bilietų savininkės.