Rungtynės prasidėjo aktyviu žaidimu prie „Sūduvos“ vartų, o labiausiai pasižymėti troško Andrija Kaludjerovičius. Puolėjas jau antrąją minutę atliko pirmąjį smūgį į vartų plotą, tačiau vietoje atsidūręs vartininkas Ivanas Kardumas sugavo kamuolį.

Jau penktąją minutę kampinio metu smūgiuoti bandė ir Linas Klimavičius, tačiau pataikė į Miljano Jablano ranką, o teisėjas nedvejodamas parodė į 11 metrų žymą. Prie jos po trumpos diskusijos su Mantu Kukliu iniciatyvos jį realizuoti stojo A. Kaludjerovičius ir neklysdamas išvedė savo komandą į priekį – 1:0. Tai buvo jau 12-asis serbo įvartis šiemet.

Po įvarčio žaidimo tempas šiek tiek atslūgo, o abi komandos dažniausiai žaidė aikštės viduryje. Žalgiriečiai pabandė suregzti porą greitesnių atakų, tačiau kartą Vytautas Lukša atsidūrė nuošalėje, kitą – kamuolys nepasiekė M. Kuklio.

27-ąją minutę po klaidos gynyboje visiškai laisvas prieš vartus liko Predragas Pavlovičius, tačiau legionieriaus smūgį patikai atrėmė Saulius Klevinskas. Komandos draugo smūgį pakartoti pabandė jaunasis Eligijus Jankauskas, tačiau buvo blokuotas.

Po šios atakos atkuto ir „Žalgirio“ puolėjai. 28-ąją minutę netaiklus buvo atakos smaigalyje atsidūręs Bahrudinas Atajičius, vėliau dukart laimę bandė V. Lukša, tačiau pirmąjį kartą jo smūgis galva nepasiekė vartų, o po minutės atliktas smūgis iš tolimos distancijos skriejo šalia jų.

37-ąją minutę solo prasiveržimą surengė M. Kuklys. Saugas sulaukė perdavimo baudos aikštelės prieigose ir nedvejodamas apsivarė porą „Sūduvos“ gynėjų, tačiau jo galingas smūgis skriejo tiesiai į vartininką. Po kelių minučių pavojingai galva smūgiavo Mamadou Mbodjis.

41-ąją minutę po A. Kaludjerovičiaus perdavimo laisvas baudos aikštelėje likęs Saulius Mikoliūnas smūgiavo galingai, tačiau vartininkas kamuolį numušė į užribį. Kampinio metu L. Klimavičius liko praktiškai vienui vienas prieš vartus, tačiau jo smūgis galva atsitrenkė į skersinį, bet į vartus nepateko.

Antrąjį kėlinį žalgiriečiai pradėjo pavojinga kontrataka, urios metu kraštu spurtavo A. Kaludjerovičius. Po jo skerso perdavimo itin klastingą smūgį atliko S. Mikoliūnas, tačiau I. Kardumas spėjo sureaguoti į saugo šūvį ir jį atmušė. 50-ąją minutę po labai ilgos pertraukos atakuoti pabandė „Sūduva“. Atakos smaigalyje atsidūręs Tomas Radzinevičius, deja, smūgiavo netaikliai, pataikydamas tik į išorinę vartų tinklo dalį.

Žalgiriečiai atsakė po poros minučių ir tai padarė triuškinančiai. Po aštraus Slavko Blagojevičiaus perdavimo baudos aikštelėje atsidūrė V. Lukša. Saugas meistriškai paguldė prie jo skubėjusį gynėją bei niekieno netrukdomas pasiuntė kamuolį į vartus – 2:0.

62-ąją minutę šešiais įvarčiais šiemet jau pasižymėjęs Mamadou Mbodjis nusprendė pasismaginti ir ne tik pradėjo greitą ataką, bet ir nukeliavo prie priešininkų vartų. Tiesa, jam skirto perdavimo gynėjas nepasiekė. Kitoje aikštės pusėje nesėkmingai smūgiuoti pabandė Ernestas Veliulis, kurio šūvis skriejo aukštai virš vartų.

68-ąją minutę reto grožio ataką surengė „siena“ sužaidę M. Kuklys ir V. Lukša. Būtent po M. Kuklio perdavimo V. Lukša išsiveržė vienas prieš vartus, bet laiku juos palikęs I. Kardumas atrėmė saugo smūgį. Po kelių minučių baudinį išprovokavo M. Mbodjis, tačiau prie kamuolio stojęs M. Kuklys jį smūgiavo virš vartų.

72-ąją minutę varžovai sugebėjo sušvelninti rezultatą. Tolimą perdavimą prie pat galinės užribio linijos pavijo greitasis Eligijus Jankauskas, po kurio perdavimo vienas baudos aikštelėje klaidžiojęs T. Radzinevičius be vargo pasiuntė kamuolį į vartų tinklą – 2:1.

Atkutę svečiai pabandė paspausti žalgiriečius, o 75-ąją minutę tas pats E. Jankauskas smūgiavo šalia virpsto. Dar po poros minučių marijampoliečiai tiesiog apgulė „Žalgirio“ vartus, tačiau P. Pavlovičiaus smūgis galiausiai buvo blokuotas.

Žalgiriečiai ilgai su tokia situacija nesitaikstė, o 77-ąją minutę pavojingu smūgiu atsakė greitos atakos smaigalyje atsidūręs Elivelto. Brazilas smūgiavo iš aštraus kampo, o kamuolys įveikė vartininko gynybą, bet prariedėjo šalia vartų. 84-ąją minutę Elivelto išprovokavo ir baudos smūgį, tačiau jo metu Egidijus Vaitkūnas smūgiavo į žaidėjų gyvatvorę.

89-ąją minutę varžovų viltys išlyginti rezultatą praktiškai žlugo. Po puikaus komandos draugo perdavimo į baudos aikštelę įsiveržęs brazilas vienu lietimu pasiuntė į vartus. Beveik identiška ataka įvyko ir pridėto laiko metu, tik baudos aikštelėje atsidūrė Marinas Matošas. Kroatas neklydo ir smeigė paskutinę vinį į „Sūduvos“ karstą – 4:1.

Žalgiriečiai iškovojo jau devintą pergalę iš eilės bei nuo antroje vietoje žengiančių „Trakų“ atsiplėšė dešimties taškų persvara.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“ 4:1 (1:0)

„SMScredit.lt A lyga“, XVII turas, Vilnius

5‘ [1:0] Andrija Kaludjerovičius (11 m.)
52‘ [2:0] Vytautas Lukša
72‘ [2:1] Tomas Radzinevičius
89‘ [3:1] Elivelto
90+1‘ [4:1] Marinas Matošas