„Matau, kad Argentinos futbole yra daug problemų. Nenoriu sukurti dar vienos. Neketinu nieko skaudinti, nes visada siekiau elgtis priešingai ir padėti taip, kaip galiu. Mums reikia daug ką taisyti Argentinos futbole, bet geriau tai daryti iš vidaus, o ne kritikuoti iš šalies.

Aš daug galvojau po Amerikos taurės („Copa America“) finalo ir rimtai svarsčiau galimybę pasitraukti iš rinktinės. Aš labai myliu savo šalį ir Argentinos rinktinės marškinėlių spalvas. Dėkoju visiems, kurie prašė, kad likčiau rinktinėje. Tikiuosi man pavyks jiems suteikti džiaugsmo“, - L. Messi žodžius cituoja portalas Goal.com.

DELFI primena, kad L. Messi paskelbė, kad baigia savo karjerą Argentinos rinktinėje birželio mėnesį po pralaimėjimo Amerikos taurės turnyro finale Čilei po 11 metrų baudinių serijos. Tada L. Messi pats neįmušė vieno baudinio.

Tai buvo trečia L. Messi ir Argentinos rinktinės nesėkmė stambių tarptautinių turnyrų finaluose. Argentiniečiams nepasisekė 2014 metų pasaulio čempionato finale su Vokietija (0:1) ir dvejose „Copa America“ (2015 ir 2016 metų) varžybų lemiamose rungtynėse (abusyk nusileista Čilei po baudinių).

Argentina iš viso per devynerius pastaruosius metus pralaimėjo keturis rimtų turnyrų finalus.

2018 metų pasaulio čempionato atrankos turnyro pirmas rungtynes rugsėjo pirmą savaitę argentiniečiai žais su Urugvajumi namuose ir Venesuela išvykoje. Argentiną treniruoja naujas strategas Edgardo Bauza.

L. Messi vienintelis tarptautinis trofėjus su rinktine kol kas yra 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių aukso medalis. Tačiau L. Messi geriausio pasaulio futbolininko prizą „Ballon d'Or“ („Auksinį kamuolį“) yra iškovojęs net penkis kartus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)