Sezono kulminacijos akcentu tapo dvikova dėl Elitinės U-17 lygos aukso Birštone. Kaune įsikūrusi Nacionalinės futbolo akademija-2000 ir Vilniaus futbolo akademija „Ateitis“ sezono metu surinko po vienodai taškų, todėl pirmą kartą lygos istorijoje nugalėtojas paaiškėjo per paildomas rungtynes.

Savotiškas superfinalas prikaustė žiūrovų dėmesį - komandos lepino atakų gausa, grėsmingais smūgiais ir žaidimo sparta. NFA-2000 pirmajame kėlinyje į priekį išvedė Titas Aukštuolis, tačiau po pertraukos Justinas Marazas rezultatą išlygino.

Pasibaigus pagrindiniam laikui buvo mušami 11 metrų baudiniai. Taiklesni buvo vilniečiai – jie serijoje nugalėjo rezultatu 4:2 ir pirmąkart iškėlė išsvajotą trofėjų.

Jau anksčiau, priešpaskutiniame čempionato ture, U-19 lygos čempionų vardus užsitikrino Panevėžio futbolo akademijos, sporto gimnazijos ir futbolo klubo „Panevėžys“ jungtinė komanda. Ji trimis taškais nurungė jungtinę Vilniaus futbolo mokyklos – „Žalgirio“ ekipą.

Nugalėtojų taures ir medalius komandos atsiėmė Stakliškėse vykusioje apdovanojimų ceremonijoje, kur jaunuosius futbolininkus sveikino Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas, generalinis direktorius Nerijus Dunauskas ir Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentas Vytautas Vaškūnas.

Sezono pabaigtuvių metu taip pat buvo pristatytas naujas čempionato rėmėjas - elektronikos įrenginių gamintojas „SHARP“. Jo vardas nuo kito sezono bus naujame lygos pavadinime – čempionatas vadinasis „SHARP Elitine jaunių lyga“. Naujas sezonas startuos 2016 m. rugpjūtį ir vyks trumpiau nei įprastai, dviejų ratų sistema.

2015-2016 m. sezono Elitinės jaunių lygos laureatai:

U-19 (gimę 1997 m. ir jaunesni žaidėjai)

1 vieta: PFA-SG- FK Panevėžys
2 vieta: Vilniaus FM-FK Žalgiris
3 vieta: NFA-1999.

Geriausias vartininkas: Kajus Urbietis (NFA-1999)
Geriausias gynėjas: Arnas Valvonis (Vilniaus FM-„Žalgiris“)
Geriausias saugas: Povilas Malakas (FM „Tauras“-FK „Kauno Žalgiris“)
Geriausias puolėjas: Paulius Obolevičius (PFA-SG-FK „Panevėžys“).

Naudingiausias žaidėjas (6 „Hummel“ geriausių rungtynių nominacijos): Arnas Laurenčikas (PFA-SG-„Panevėžys“ U-19).

Rezultatyviausias žaidėjas (15 įvarčių): Almantas Eidėjus (KFM-„Atlantas“).

U-17 lyga (gimę 1999 m. ir jaunesni žaidėjai)

1 vieta: Vilniaus „FM Ateitis“
2 vieta: NFA-2000
3 vieta: Vilniaus FM - FK Žalgiris.

Geriausias vartininkas: Airidas Mickevičius (Vilniaus FM-FK „Žalgiris“)
Geriausias gynėjas: Kipras Kažukolovas (NFA-2000)
Geriausias saugas: Paulius Golubickas (Alytaus FA „Dainava“)
Geriausias puolėjas: Matas Gudaitis (Vilniaus FM „Ateitis“)

Rezultatyviausias žaidėjas (37 įvarčiai): Matas Gudaitis (FM „Ateitis“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)