Nors į trejetuką pateko tik Ispanijos čempionate žaidžiantys futbolininkai, bet šios šalies čempionų Barselonos „FC Barcelona“ atstovams vietos jame neatsirado. Geriausius Europos futbolininkus rinkusių žurnalistų balsų neužteko nei Lioneliui Messi, nei rezultatyviausiam Ispanijos čempionato žaidėjui Luisui Suarezui.

Pretendentų į geriausiojo titulą trejetuke yra UEFA Čempionų lygoje ir Europos futbolo čempionate žibėję futbolininkai – Europos čempionas Cristiano Ronaldo, vicečempionas Antoine'as Griezmannas ir į pirmenybių pusfinalį patekusios Velso rinktinės lyderis Garethas Bale'as.

A. Griezmannas atstovauja Madrido „Atletico“ ekipai, o C. Ronaldo ir G. Bale‘as – to paties miesto „Real“ komandai. Toks specialistų pasirinkimas nestebina. „Real“ ir „Atletico“ žaidė UEFA Čempionų lygos finale, o po jo futbolininkai padėjo savo rinktinėms iškovoti apdovanojimus Europos pirmenybėse.

Nors geriausias 2015-2016 m. sezono Europos futbolininkas bus paskelbtas rugpjūčio 25 d., bet jau dabar aišku, kad pagrindinis pretendentas į šį titulą yra C. Ronaldo. Praėjusiame sezone jis Ispanijos čempionate įmušė 35 įvarčius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų, Čempionų lygoje pasižymėjo 16 kartų (ir 4 rez. perdav.), o Europos čempionate prie aukso medalio prisidėjo 3 taikliais smūgiais ir tokiu pat skaičiumi rezultatyvių perdavimų.

31-erių metų futbolininkas geriausiu Europos žaidėju buvo išrinktas ir 2014 metais. Vargu ar kas labai nustebs, jei kitų metų pradžioje į jo glėbį įkris ir ketvirtasis geriausio planetos futbolininko titulas.